Michelin-csillag Budapest felett – Újból vacsorát adnak a budapesti óriáskeréken

-

Újra lehet a fővárosban az óriáskeréken vacsorázni.

2021. június 9-én, szerdán este 18:30-tól immár második alkalommal rendezi meg a Costes-csoport az októberben hatalmas népszerűségnek örvendett pop-up eseményt Budapest óriáskerekén, élénk színfoltot festve ezzel Budapest „gasztro-égboltjára”.

A nem mindennapi élmény során „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira, séf legújabb kreációit. Életre szóló élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból.

„Az „óriáskerék-étterem” gondolata olyannyira eredetinek bizonyult és akkora sikert aratott az ősszel, hogy több külföldi portál is tudósított róla. Most, hogy a pandémia harmadik hulláma lecsendesedni látszik, lehetőséget láttunk arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot újra Budapest fölé emeljük. ” – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is indokoltnak tartják a biztonsági szabályoknak való megfelelést, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak. Egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy, mint baráti társaságok.

Ebből áll a 4 fogásos menü, amit alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval kínálnak.

  • Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
  • Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
  • Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacomb-saláta
  • Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!