spot_imgspot_img
spot_img

Magyar Cukrászsiker! A világ élmezőnyében vagyunk

-

Article Top Ad (AdSense)
Menyhárt Attila a – Four Seasons – KOLLÁZS – Brasserie & Bar vezető cukrásza megnyerte a World Chocolate Masters 2022. február 9-én megrendezett közép-európai fordulóját. A hazai gasztronómia évről évre nagyobb eredményeket ér el. Attilának köszönhetően most először szurkolhatunk a világ legnagyobb nemzetközi cukrász versenyek világdöntőjében, Párizsban. A döntő cukrászviadal 2022. októberében lesz és büszkén drukkolhatunk a hazai siker reményében! Menyhárt Attila fenomenális munkájával nem csak büszkeséget hozott hazánknak, hanem elnyerte a Közép-Európa Csokoládé Mestere címet.
Menyhárt Attila
Fotó: Menyhárt Attila

A siker nem jön csak úgy

Menyhárt Attila itthon kezdte, de nem itthon tanulta meg mélységeiben a szakmát. A Gundel elvégzése után egy évig dolgozott itthon, viszont fiatal hévvel, de tudatosan- külföldön kezdett el munkálkodni. Mint ahogy annak idején sokan a vendéglátásból, a biztos jövedelmet hozó hajózásba kezdett. Hosszú, majd tíz szezonon át tartó munkássága során bejárta az egész világot. Aztán Írország, London következett és hosszú évek munkája sztázsolásal, dolgos hétköznapokkal telt. A vendéglátás, a konyha és főleg a cukrászat megismerésének minden aspektusát végigjárta egészen a pincérkedéstől a konyha legmélyebb megpróbáltatásain át. Pontosan ez emelte Menyhárt Attilát a legjobbak közé. Egy szakma szeretetéhez nem kell más csak szív és elhivatottság, amivel ő ezzel rendelkezik. Ennek gyümölcse itt és most beérett.
desszertművész
Fotó: Fekete Antonio
Furcsa módon- de már ez sok esetben sajnos beigazolódott- nem ismerik a magyar talentumokat egy-egy szakmában. Mindez attól függetlenül, hogy sokan az életüket teszik bele a szakmájukba. Attila is ilyen ember! Egy ember, aki teszi a dolgát, teszi azt, amit a szíve diktál és a szakmájában nem ismer pardont, vagy megalkuvást. Számára a cukrászat, a konyha- egy laboratórium. Nincs mellébeszélés, csak profizmus, nincs laza munka, csak alázat és figyelem. Az elhivatottság mindennapjait megélve, kérdés nélkül teszi azt, amit kell, amit diktál saját magának.
Fotó: Fekete Antonio desingfood

Cukrászat a nagyvilágban

Menyhárt Attila azok közé a cukrászok közé tartozik, akik egyáltalán nem magyar mentalitással mennek be minden nap a munkahelyükre. Ez már magában is fontos, hiszen a külföldi tapasztalatok, a sok évnyi gyakorlás- nemzetközi eredményekre sarkallta őt. Ez által olyan exkluzív magazinba is beválasztották a munkáit, ahol a világ legjobb cukrászai publikálnak. A So Good magazin ( A világ legjobb cukrászati magazinja) kortárs cukrászokat felsorakoztató exkluzív társaságában is szerepelt, immáron két alkalommal is. Itt köztudottan csak komoly szakmaisággal rendelkező cukárszmesterek munkáit, látásmódját, műveit teszik közzé, amit az egész világ elismer.
szép desszert
Fotó: Fekete Antonio

Büszkeség és Elismerés

A hagyományosan Párizsban megrendezett World Chocolate Masters verseny komoly szakmai elismeréssel jár. Menyhárt Attila a 2022. február 9-én megrendezett közép-európai fordulóján olyan eredménnyel végzett, mely a világdöntőbe juttatta be Magyarországot. A versenyen számottevő fontosságú volt a dizájn és a szakmailag tökéletesen kivitelezett technológia. És teljes mértékig ki volt élezve a csokoládé alapanyagának tökéletes ismerésére.
Menyhárt
Fotó: Menyhárt Attila

A verseny amire büszkék lehetünk

A verseny egyéni teljesítmény, mivel semmiféle segítséget nem vehettek igénybe a cukrászok. Az elejétől a végéig mindent maguknak kellett elkészíteni. Négyféle desszertet kellet a zsűri számára prezentálni. Egy desszertet (french pâtisserie-t), egy 100 százalékig növényi alapú snacket, egy bonbont és egy maximum 5 kg súlyú egyedi csokoládé szobrot. A versenyművek elkészítésére mindösszesen 8,5 óra állt rendelkezésre.
Ez által hazánk gasztronómiájának nemzetközi elismerése nem csak a Bocuse d’Or versenyeken való fantasztikus szereplésünkön át ismerszik meg a világban. Menyhárt Attilának köszönhetően immáron a világ cukrászai is felkapták ránk a fejüket. Az édességek mindig is fontos szerepet játszottak, de most egy új szinten érezhetjük át a jelentőségüket.

Címkék: Debic, Menyhárt Attila, World Chocolate Masters

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Fekete Antonio, Menyhárt Attila

CsokiCOOLtúra: hogyan lehet összekötni a kultúrát a csokoládéval?

Fölényes magyar siker a pálinkakészítés Oscar-díján

Vad ízkombinációk és merész formák – Gerényi Róbert tortacsodái

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!