Menő dizájnnal készültek az autizmus világnapja alkalmából

-

A fogyatékossággal élőket nem sajnálni kell, hanem segíteni az önálló életvitelben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának  szociális ügyekért felelős államtitkára az autizmus világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Számos magyar sztár jelezte a közösségi oldalán, hogy szolodalitást vállal azokkal az emberekkel, akik kicsit mások, mint mi.

A világnapra készült egy A®TYPICAL Nude by Nubu márkanév alatt, limitált ruhakollekció, amelyre az autizmusban érintett fiatal művészek által készített grafikái kerültek.
A ruhákon művészet és a dizájn összefonódik egy fontos üzenettel, társadalmi felelősségvállalással. Minden egyes darabon az üzenet egy autizmusban érintett fiatal izgalmas grafikájában testesül meg, melyet a tervező “A” betűt formázó dizájn elemekkel egészített ki, mely a márka fő motívumává vált.
Az első darabok grafikáit Buday Bence, autizmussal élő, 16 éves egyetemista készítette. Bence későn kezdett beszélni és kiskorától rajzain keresztül fejezte ki érzéseit. Minden rajzának mély üzenete van, a kollekció egyik grafikájának a “Stuck Words”, azaz “Bennragadt Szavak”, a másiknak “Hidden Sides”, azaz “Rejtett Oldalak” címet adta.
☝🏼

A színésznő, Szinetár Dóra a mássággal élők befogadását nagyon fontosnak tartja, pláne úgy, hogy saját kisfia, Benjámin is különbözik a társaitól, igaz, ő nem autista, Down szindrómával él.

 

Árpa Attila lányával, Amirával együtt pózolt Buday Bence grafikáival díszített ruhadarabokban.

Barabás Évi Szabó T. Anna versével emlékezett meg a világnapról.

 

Dobó Kata is az egyetemista fiú által megtervezett grafikával díszített pólóba bújt, és egy csodás idézettel emlékezett meg a világnapról.

Meg kell említeni, hogy világnaptól függetlenül a Decathlon áruház  minden hétfőn csendes nyitvatartással várja az autizmusban szenvedő  vásárlókat az áruházainkban délután kettő órától zárásig.

ó

A soproni Tűztorony pedig az autisták színébe, kékbe öltözött.
 
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!