Megvannak az Ország Játéka verseny győztesei

-

Soha nem látott számú érdeklődő vett részt az Ország Játéka versenyt záró Játszónapon: több mint 1.500-an voltak kíváncsiak a benevezett játékokra.

A szervező JátékNet webáruház a pandémia óta most először rendezett újra nyílt napot a Groupama Arénában. A nyertes játékok között több társasjáték is található, de ezúttal is népszerűek voltak az építő-, valamint a készségfejlesztő játékok. A közönségszavazás mellett szakmai zsűri is döntött a nyertesekről, a „társasjáték ovisoknak” kategóriában holtverseny alakult ki, így két nyertes is született: a Less és fuss készségfejlesztő társasjáték és a Babaróka karácsonya társasjáték.

Gyerekzsivajtól és koncerttől volt hangos 2022. november 6-án a Groupama Aréna. 2019 óta először rendezték meg ugyanis a Játszónapot, ahol rekordszámú, 1.500 főt meghaladó látogató vett részt, hogy kipróbálhassa az Ország Játéka versenyre benevezett több mint 70 játékot. A különböző gyerekprogramok mellett a jó hangulatról a szakmai zsűri tagja, a JátékNet webáruház nagykövete, Kovácsovics Fruzsina énekesnő, óvodapedagógus gondoskodott, aki interaktív koncerttel várta a gyerkőcöket.

„A pandémia okozta bezártság is az egyik oka lehet annak, hogy most ennyien éltek a lehetőséggel és eljöttek a Játszónapra. A sok-sok gyereket és a szüleiket látva olyan volt az egész, mint egy második gyereknap. Reméljük, jövőre is lesz alkalmunk megszervezni a Játszónapot. Egy ilyen esemény ugyanis a szülőknek is lehetőséged ad, hogy még a vásárlás előtt meggyőződjenek arról, hogy a választott játék leköti és fejlesztheti a gyermekük képességeit.” – mondta Őri Gergely, az Ország Játéka versenyt elindító JátékNet webáruház ügyvezetője.

A versenyre benevezett játékokat a szakmai zsűri is jó szívvel ajánlja. Az „Ország Játéka 2022” jelzés ugyanis minőségi értéket képvisel, amit szigorú szempontok alapján ítéltek oda, mint pl. a készségfejlesztési képesség mértéke, mennyire fejleszti a játék a gyerek szociális kapcsolatait vagy, hogy mennyire tekinthető kreatívnak az adott játék. A minősítés nemcsak a forgalmazóknak jelent versenyelőnyt, de a tudatos játékvásárlóknak is segítség a választásban.

Labancz Dániel gyermekpszichológus, a szakmai zsűri tagja szerint „Nagy öröm, hogy idén újra együtt játszhattunk a Játszónapon a gyerekekkel, hiszen ez a zsűri dolgát is megkönnyíti – a nevezett játékokat így a célközönség kezében is láthattuk “működni”. Minden évben elmondom, mennyire fontos a közös játék, legfőképpen a szülővel való minőségi idő eltöltése, hiszen ez a gyermek nyelve, egyik legfontosabb kifejezési eszköze. Arra biztatok minden szülőt, hogy üljünk le a gyermekünkkel, játsszunk együtt különösebb cél nélkül, felszabadultan, valódi jelenléttel! Jó volt sok ilyen kapcsolódást látni a Játszónapon.

Bár egy dán építőjáték volt az egyik legkapósabb játék a Játszónapon, végül a BUKI: Kerámiakészítő szett agyaggal kapta a legtöbb szavazatot, így az lett a Játszónap különdíjas játéka.

A kategóriák nyertesei:

1. Bébijáték kategória

–       A szakmai zsűri döntése alapján: Jabadabado: Toronyépítő kocka figurákkal – Háziállatok

–       Közönségszavazatok alapján: Eichhorn: Élet a farmon – fa játékszett

 2. Lányos játék kategória

–          A szakmai zsűri döntése alapján: Schleich: Horse Club Lakeside vidéki ház és lovarda

–          Közönségszavazatok alapján: Playmobil: Nagy hercegnő kastély

 3. Fiús játék kategória

–          A szakmai zsűri döntése alapján: LEGO® Creator 3 az 1-ben Fenséges tigris

–          Közönségszavazatok alapján: LEGO® City: Farm Pajta és háziállatok

 4. Interaktív játék kategória

–          A szakmai zsűri döntése alapján: Playmobil Wiltopia: Kutatótorony iránytűvel

–          Közönségszavazatok alapján: My Fuzzy Friends: Moji, az interaktív Labradoodle kutyus

 5. Kreatív készségfejlesztő

–          A szakmai zsűri döntése alapján: Plus-Plus: Szivárványkastély

–          Közönségszavazatok alapján: Play-Doh: Kávézó játékszett 8 tégely gyurmával

6. Társasjáték ovisoknak

–          A szakmai zsűri döntése alapján (holtverseny): Less és fuss készségfejlesztő társasjáték, Babaróka karácsonya társasjáték

–          Közönségszavazatok alapján: Dobble: Bogyó és Babóca kártyajáték

7. Társasjáték iskolásoknak

–          A szakmai zsűri döntése alapján: Egérleső társasjáték

–          Közönségszavazatok alapján: Mágikus erdő társasjáték

8. Családi/party társasjáték

–          A szakmai zsűri döntése alapján: Jenga Maker társasjáték
–          Közönségszavazatok alapján: Castle of Mind Wyvern társasjáték

A jótékonysági célokat szolgáló szavazás során 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyert a Cinkotai Huncutka Óvoda és a Varázskert bölcsőde Kazincbarcikáról. A Facebookon hirdetett verseny nyertesei pedig az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsőde apró alkotói lettek, akik egy értékes ajándékcsomaggal gazdagodtak.

A szülő tudatossága óvhatja meg a gyereket a lelki sérüléstől

Hogyan vegyük rá a gyereket az alumínium szelektív gyűjtésére?

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!