spot_imgspot_img
spot_img

Megvannak a Spring Prize idei díjazottjai!

-

Article Top Ad (AdSense)

2017-ben az Ethical Consumerrel együttműködve indult útjára a Lush Spring Prize, és immáron az ötödik díjkiosztó ciklust ünnepelhetjük. 2023 végére a Spring Prize által a regeneratív projektek között világszerte szétosztott támogatás összege eléri az 1 millió fontot.

A Lush Spring Prize azért jött létre, hogy olyan regeneratív projekteket támogasson, amelyek a fenntarthatóságon túl holisztikus megközelítést alkalmaznak, és céljuk egy egészségesebb világot teremteni az ökológiai, a gazdasági és a társadalmi rendszerek terén. A díjazottak azért dolgoznak, hogy egy Lush-abb, élőbb világot hagyjanak maguk után, és helyreállítsák azon rendszereket, melyeknek ők is a részei.

A regeneráció nemzetközi zászlóvivőit támogató Lush Spring Prize 2023-ban 236 ezer font támogatást osztott szét 17 díjazott között. A Spring Prize 2017-es indulása óta több mint 1 millió font támogatás került kiosztásra.

A 2023-as díjazottak

A 17 díjazott projekt mindegyike olyan megközelítéseket alkalmaz, melyek választ kínálnak a globális kihívásokra, valamint azok helyi hatásaira is; ilyen például a klímaválság, a COVID-19-világjárvány és az Ukrajnában zajló háború hatása a Globális Dél országainak nagy részére.

Az egyes projektek fókusza és kontextusa ugyan eltérő, ám a díjazottak célja mégis közös: holisztikus, regeneratív módon felelni a kihívásokra.

Számos esetben az általuk szolgált közösség formálta a projekteket. Erre remek példa az őslakosok, menekültek és gazdálkodók által működtetett szervezetek jelentős száma a díjazottak között.

„Amikor megkaptam a jelentkezők anyagát tartalmazó dokumentumot, szinte lesöpört a lábamról az elképesztő mennyiségű szépség, tudás és szenvedély… Hihetetlen, hogy ennyi csodás közösség létezik a világon, és ilyen elképesztő dolgokkal foglalkoznak.” -Jessielee Pearce, a 2023-as Lush Spring Prize zsűritagja

A 2023-as Lush Spring Prize 17 díjazottja:

Befolyás-díj

European Coordination Via Campesina (Európa)
Rawa Fund (Palesztína)

Létrejött projektek

Himalayan Permaculture Centre (Nepál)
Jupago Kreká Collective (Brazília)

Fiatal projektek

Cooperativa Agropecuaria de Servicios Tonanzintlalli (Nicaragua)
Organización Waorani de Pastaza (OWAP) (Ecuador)
Rwamwanja Rural Foundation (Uganda)

Tervezett projektek

Beejvan (India)
Taniala Regenerative Camp (Madagaszkár)
teKio (Mexikó)

Ősi és őslakos bölcsesség díj

Ashiniawka – Sapara Women’s Association (Ecuador)
Instituto Janeraka (Brazília)
Resguardo Indígena Musu Runakuna (Kolumbia)

Permakultúra Magazin díj

Sol Haven (Egyesült Királyság)
Tejiendo Futuros ONG (Guatemala)
Unidos Social Innovation Centre (Uganda)

Nézd vissza az eseményt!

Hogyan készítsük fel lábunkat a szandálszezonra?

A hidratálás mindig, de nyáron különösen fontos!

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!