spot_imgspot_img
spot_img

Megválasztották az év pénzügyi-gazdasági vezetőjét

-

Article Top Ad (AdSense)

Janositz Balázst, a magyar takarmányiparban piacvezető UBM Holding gazdasági igazgatóját választották az év pénzügyi-gazdasági vezetőjének (CFO of the year). A díjat minden évben a Portfolio.hu által szervezett konferencián adják át és a szakmai zsűri döntése alapján azon vállalati szakemberek teljesítményét díjazzák, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a gazdasági-pénzügyi irányítás területén.

A Portfolio.hu által szervezett Future of Finance 2022 konferencia végén, kedden adták át a szakmai zsűri döntése alapján legjobbnak talált pénzügyi-gazdasági vezetőnek járó CFO of the year 2022 díjat. Idén ezt Janositz Balázs, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett UBM Holding Nyrt. gazdasági igazgatója vehetett át. A Credit Management Group által alapított CFO of the year díjat 2017 óta a Portfolio.hu által szervezett CFO-konferenciákon adják át. Elismerve azokat a vállalati szakembereket, akik sikerrel alapozták meg cégük jövőjét.

Kozma András, a Credit Management Group ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szakmai zsűri döntése alapján azon vállalati szakembereket ismerik el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a gazdasági-pénzügyi irányítás területén. Egyben példaként állítják őket az egész hazai üzleti közösség elé. Kiemelte, hogy a szakmai tudás, az egyéni képességek és a személyiség mind-mind nagyon fontosak ahhoz, hogy a gyorsan változó gazdasági környezetben jó menedzsmentdöntések szülessenek.

UBM Janositz Balázs
Janositz Balázs

Az idei díj odaítélésekor a zsűri arra is kiemelten figyelt, hogy a háborúval, elszabaduló nyersanyagárakkal, finanszírozási költségekkel, vágtató inflációval és energiaválsággal terhelt időszak különösen nehéz környezetet teremt minden vezetőnek ahhoz, hogy megmutassa a képességeit. Mindezek alapján ítélték úgy, hogy Janositz Balázs, az UBM Holding Nyrt. gazdasági igazgatójának pályázata nyerheti el 2022-ben a CFO of the year díjat. 

Janositz Balázs 2019 óta dolgozik az UBM Csoportnál. Hozzá tartozik a gazdasági terület teljes körű felügyelete. Így a pénzügy, a számvitel, a controlling, az adózás, a treasury az UBM által lefedett 5 országban (Magyarország, Románia, Szlovákia, Ausztria, Szerbia). Vezetése alatt a Csoport jogi struktúráját egyszerűbbé, átláthatóvá tették, a szükséges szervezeti és informatikai fejlesztéseket végrehajtották. 2022-ben a cégcsoport sikeresen vont be 5 milliárd forint tőkét növekedési céljai elérése érdekében (Hiventures).

A szakember 1998-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen számvitel és vállalatértékelés szakon. Ezt követően 2000-ben megszerezte a jogi szakokleveles közgazdász képesítést. Pályafutását a Starkey Laboratories-nél gazdasági igazgatóként kezdte. Majd 2001-ben a Ferrerohoz igazolt. Itt kezdetben főkönyvelő és pénzügyi igazgató volt. Majd regionális pénzügyi igazgatónak nevezték ki. 2007-ben csatlakozott a DHL Supply Chain-hez, ahol előbb pénzügyi igazgatóként, majd ügyvezető igazgatóként dolgozott. 2017-ben a BP Castrol üzletágához igazolt, ahol 2019-ig kontrolling vezető volt. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!