spot_imgspot_img
spot_img

Megválasztották 2021 virágát és szobanövényét

-

Article Top Ad (AdSense)

Az év virágának és szobanövényének megválasztásakor a hála, a reménység, a reménykedés voltak a hívószavak. Mivel a világjárvány miatti lehangoltság, aggodalom eluralkodott felettünk, az optimista üzenetekre, a jókedvet sugalló dolgokra most nagy szükség van.

Így lett a vidámságot szimbolizáló napraforgó 2021 virága, és az imádkozó kezekhez hasonlító levelei miatt pedig a nyílgyökér az év szobanövénye.

 

Napraforgó – az év virága

Az egyik legnagyobb nemzetközi virágkereskedelmet, s azon belül is a legtöbb online megrendelést lebonyolító amerikai vállalat (1-800-Flowers) kezdeményezésére a napraforgó lett az idei év virága.  Szerintük a virág színe, nap felé fordulása szimbolizálja a reményt, a derűt.

Azt javasolják, tegyünk a vázáinkba sárga virágokat, így az otthonunkba is becsempészhetünk egy darabka természetet. Az élénk színű virágok pedig mosolyt csalnak majd az arcunkra.

 

Napraforgó az év virága
kép: unsplash.com

Nyílgyökér – az év szobanövénye

Az év szobanövényének pedig nyílgyökeret választották, melynek beszédes angol nevét (prayer plant) onnan kapta, hogy levelei éjszaka összecsukódnak mintha imádkozó kezek lennének. Sötétzöld levelei vörös erekkel rendelkeznek. A levelek erezete látványos halszálka mintázatot ad.

Ezt a mutatós, érdekes megjelenésű növényt imalevél elnevezéssel is szokták illetni.

Nyílgyökér az év szobanövénye
kép: unpslash.com

 

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Az idei év Pantone színe váratlan, de reményt és erőt ad

Motiváló gondolatok – könyvek megújuláshoz

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!