spot_imgspot_img
spot_img

Megnyílt a Múzsa – Budapest új exkluzív koktélbárral gyarapodott

-

Article Top Ad (AdSense)

A koktélfogyasztás Magyarországon az utóbbi években csakúgy, mint a gasztronómiánk, felfelé ívelő tendenciát mutat. Sok fiatal találta meg ebben a szakmában hivatását, és bártendereink a világot megjárva ellesték a szakma minden csínját-bínját. Akik csak hallomásból, vagy esetleg filmekből tapasztalhatták meg, milyen is egy igazi koktélbár, azok is csodálattal állnak a gyönyörűen megkomponált italok előtt. Voltak és vannak is érdemeink már ezen a területen, mint például a Kempinski Hotelben található top bár, a Blue Fox.

Már a Four Seasons Hotel Gresham Palace is azok közé a hotelek közé tartozik, aki megnyitotta saját koktélbárját, név szerint a Múzsát. Már 2017-ben tervbe volt véve az átépítés, a nyitást 2020 árpilisára tervezték, de a vírushelyzet itt is közbeszólt, 2020 őszén viszont úgy döntöttek, hogy a Covid-tól függetlenül megnyitnak. A Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban található Kollázs – Brasserie & Bar vezetője, a nemrégiben executive séf pozícióba kerülő Győrffy Árpád ezen időszak alatt is be tudta bizonyítani, hogy a magyar vendégekre lehet számítani.Múzsa! Már a név is találó. A múzsa a görög mitológiában a mítoszok megtestesítői: a költészet, a zene, a tánc és a tudományok istennői, az emlékezés és az improvizáció ihletői – a bár is ilyen. A Four Season adta exkluzív elegancia magától értetődőn átjárja minden porcikánkat, ahogy végig sétálunk az aulában. Az enteriőr maga a költészet, a hangulat olyan pezsgő és magával ragadó, mint a zene vagy a tánc. A tudományok megjelennek a tökéletesen kivitelezett italokban, és aki eltölt pár kellemes órát náluk, garantáltan emlékezetes élményt vihet magával.

A Múzsa a hotel földszintjéről közelíthető meg, a főbejáraton keresztül. Ahogy végig sétálunk a lobbin, hostess fogad, és vezet minket az asztalunkhoz, a lobbiban található bársziget mellett. Vagy helyet foglalhatunk a bárszéken, vagy kényelmesen elhelyezkedhetünk valamelyik asztalnál, vagy egy kényelmes fotelben. A bár minden szegletéből láthatjuk, ahogy a bártenderek készítik az italokat, ami felér egy mutatvánnyal, show-műsorral. A folyamatosan sürgő-forgó felszolgálók tálcáin csodálatos kivitelezésű koktélok ínycsiklandozó látványa már maga egy élmény. A professzionálisan kivitelezett itallapon vélhetően sokáig el fogunk nézelődni, mire ki tudjuk választani, mit is szeretnénk.

 

Rédli Ádám, a Múzsa vezető bártendere, aki a világ legjobb bárjaiban dolgozott, 15 signature italt álmodott meg a háznak. Az pedig már nem is meglepő, hogy mindegyik koktéljukat különleges kristálypoharakban szervírozzák. Az italokhoz természetesen ételek is rendelkezésre állnak, amik ugyanolyan egyediek, mint a Múzsa. Győrrfy Árpád, executive séf és csapata a bar food megalkotásában magyar és főleg keleti ihletésű ételeket készített, melyek a mai trendeknek és ízlésnek megfelelően kísérik ízeikkel az italokat.Four Seasons Hotel Gresham Palace PR-vezetője, Ilosfai Krisztina azt is elmondta, hogy kifejezett és egyáltalán nem titkolt szándékuk, hogy a Múzsa a világ top 50 bárjába bekerüljön. Megtapasztalva az általuk nyújtott élményt, erre minden esélyük megvan, hiszen olyan egyedit alkottak, aminek gyorsan híre fog menni határokon innen és határokon túl!

A fotó kreditet: Múzsa / Pinewood Lifestyle , Kaunitz Tamás

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!