spot_imgspot_img
spot_img

Megnyerte a bronzmeccset a magyar női vizilabda válogatott

-

Article Top Ad (AdSense)

A magyar válogatott 2 góllal győzte le az orosz csapatot és ezzel megszerezte a magyar női vizilabda történetének első olimpiai érmét.

Az orosz csapat ellen vízbe szálló magyar lányok szinte végig remekeltek a medencében. Az első negyedben három góllal vezettek, majd a harmadik negyedben az oroszoknak sikerült felzárkózniuk és az utolsó negyed előtt még 8-7-re vezettek is. Innen szépítettek a magyar lányok az utolsó negyedben, és végül gyönyörű küzdéssel 11-9-re megnyerték a bronzmeccset.

vizilabda-olimpia
Tokió, 2021. augusztus 7. Magyari Alda kapus (háttal) és Garda Krisztina, a bronzérmes magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország – Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés végén a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet. MTI/Illyés Tibor

Női vizilabda válogatottunk még soha nem nyert olimpiai érmet. Az utóbbi három olimpia  negyedik helyezései után a csapat kiállta ezt a végső próbát és győzni tudtak ezen a fordulatos bronzmeccsen.

Gratulálunk lányok, Gangl Edina, Kasó Orsolya, Magyari Alda, Antal Dóra , Faragó Kamilla , Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda!

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!