spot_imgspot_img
spot_img

Meglepő részletek Diana hercegnő és Fülöp herceg személyes levelezéseiből

-

Article Top Ad (AdSense)

Mindketten kívülállóként csatlakoztak a királyi családhoz és ez kimondatlanul is összekötötte őket. II. Erzsébet királynő férje, a nemrég elhunyt Fülöp herceg és Lady Diana rendkívül közel álltak egymáshoz – ezt a személyes levélváltásaik is bizonyítják. Aztán Diana és Károly herceg kapcsolata zátonyra futott, és emiatt apósával is fokozatosan eltávolodtak egymástól.

A kezdetek

Fülöp hercegnek különleges köteléke volt a tragikus balesetben elhunyt Diana hercegnővel. Miután a herceg 1947-ben házasságot kötött II. Erzsébettel, pontosan értette, milyen nehézségekkel jár a világ leghíresebb családjához kívülállóként csatlakozni. Mivel mindketten házasság által kerültek be a kékvérűek közé, Fülöp teljesen átérezte a fiatal hercegnő problémáit és igyekezett is a segítségére lenni. A herceget elbűvölte a gyönyörű és szórakoztató Diana, aki megpróbált alkalmazkodni új élethelyzetéhez – ahogy ő is annak idején.

„Amikor Diana nehéznek találta a királyi élet korlátozásait, Fülöp volt az, aki segített neki. Miután hozzáment Károly herceghez, a királyi ünnepségeken soha nem a férje, hanem mindig Fülöp herceg mellett foglalt helyet. A hercegnének megterhelőek voltak ezek az összejövetelek, a légkör fojtogató volt számára. Biztonságot adott neki az apósa jelenléte, aki pedig igyekezett saját lányaként gondját viselni.” – írja Ingrid Seward, a 2020-ban megjelent Fülöp hercegről szóló könyvében.

Fülöp herceg és Diana
Fülöp herceg sok levelet írt Dianának | Fotó: People

A bonyodalmak Fülöp herceg és Diana között

1992-ben már Károly herceg félrelépésétől volt hangos a sajtó, és az 1997-ben kiadott Diana: igaz története – saját szavaival című, félig önéletrajzi könyv megjelenése után robbant igazán a bomba: az írás feltárta Diana összes küzdelmét és a Károly herceggel kötött házasság összeomlásának okait. Megjelenése után a királynő és Fülöp herceg családi találkozót szervezett Károllyal és Dianával a windsori kastély nappalijában – ezt a pillanatot láthatjuk a Netflix népszerű sorozatában, a Korona 4. évadjában is.

A beszélgetés során Fülöp herceg megkérte Károlyt és Dianát, hogy próbáljanak elsősorban a gyermekeikre, a monarchiára és az országra gondolni személyes problémáik helyett. A botrány kirobbanása után az edinburgh-i herceg gyengédebb megközelítést alkalmazott, és leveleket kezdett írni Dianának, abban a reményben, hogy finoman befolyásolni tudja őt és ezáltal újra egyesülhet a család.

Diana és Károly esküvőjén természetesen Fülöp herceg is részt vett
Diana és Károly esküvőjén természetesen Fülöp herceg is részt vett | Fotó: People

Fülöp herceg segíteni akart

Fülöp a levelekben megpróbálta felhívni Diana figyelmét, hogy nézzen szembe a házasságában fennálló problémákkal és találjanak rá megoldást. A herceg hozzátette, hogy első kézből ismeri a királyi családba való beilleszkedés nehézségeit, mivel ő sem beleszületett, hanem utólag csatlakozott hozzájuk.

Mindig a „Pa” szóval írta alá a leveleket. A tartalomból látható, hogy kezdetben nagyon is együtt érzett Dianával, mondhatjuk inkább az ő oldalán állt. Kifejtette azt is, hogy Károly herceg butasága, ha mindent kockára tesz Kamilla – a szeretője – miatt.

„Álmunkban sem gondoltuk, hogy bármikor elhagyna Kamilláért. Igazából nem tudom elképzelni, hogy bárki is akinek ép az elméje elhagyjon téged Kamilla miatt” – tette hozzá FÜLÖP az egyik feljegyzésében.

Diana levelei Fülöphöz

Egy későbbi levélben Fülöp azt is felajánlotta a hercegnének, hogy mindent megtesz a Károllyal való házassága megmentésének érdekében: „Mindent megteszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsek neked és Károlynak. De kész vagyok beismerni, hogy nincs nagy tehetségem a házassági tanácsadáshoz.” – idézik a levélből. Diana hercegnőt kifejezetten elérzékenyült attól, hogy Fülöp ennyire szívén viseli a sorsát, amit válaszában ki is fejtett apósának:

„Kedves Pa! Különösen meghatott a legutóbbi leveled. Talán eddig nem így gondoltam, de most bebizonyosodott számomra, hogy valóban érdekel a sorsom. Annyira örültem a soroknak, tisztán látszik, hogy nagyon szeretne segíteni a családunkon.” – írta válaszul Diana.

Diana és Fülöp a Buckinhgam-palota erkélyén
Diana és Fülöp a Buckinhgam-palota erkélyén | Fotó: People

Viharossá vált a kapcsolat

Sajnos a levelezések nem gyógyították meg Diana és Károly házasságát, történetüknek válás lett a vége. Az idő múlásával a két kívülálló köteléke is ugyanúgy szétesett, mint Diana kapcsolata Károly herceggel. Később II. Erzsébet férje már rosszallását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a hercegnőnek is házasságon kívüli ügyei vannak.

„Fülöp rájött, hogy Diana viselkedése káros hatással volt a monarchia intézetére” – teszi hozzá Ingrid Seward, aki a királyi családról írott könyveivel vált híressé.

Ennek eredményeképp a válás környékén Fülöp Dianához intézett levelei is egészen más hangvételűvé váltak. Belső források szerint a rendkívül becsmérlő és kegyetlen stílusban intézte ezután a szavait a hercegnéhez, kapcsolatuk a Károly herceggel történő válás után végérvényesen megromlott.

Idővel Diana is másképp nyilatkozott apósáról, akire egykor még sziklaként tekintett. „Lehet, hogy vacsoravendégként szórakoztat, de apósként túl ítélkezõ volt.” – nyilatkozta a hercegnő később a kapcsolatukról.

Forrás: People

Elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet férje

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!