spot_imgspot_img
spot_img

Meghosszabbították a korlátozásokat

-

Article Top Ad (AdSense)

Péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök bejelentette, hogy február elsejéig meghosszabbítják a koronavírus járvány miatti korlátozásokat.

Az Operatív törzs tájékoztatása alapján az eddig megérkezett 80 ezer ember beoltására elegendő vakcina kevés, ezért továbbra is szükség van a korlátozó intézkedésekre – tudtuk meg az interjúból.

„Amíg nincs elegendő mennyiségű oltóanyag, addig egy olyan életre kell berendezkedni, amilyenre ilyenkor lehet” – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a a vakcinától függ, hogy meddig maradnak a korlátozások, és mivel a gyártóktól a havi menetrend szerint érkező oltóanyagok egyelőre kevésnek bizonyulnak és lassan érkeznek,  ezért a kormány Izraellel, Kínával és Oroszországgal is tárgyal.

Ezek értelmében „a fennálló korlátozási intézkedéseket február elsejéig meghosszabbítjuk”, tehát a középiskolákban marad az online oktatás és marad a kijárási tilalom is, mert  – ahogy a kormányfő mondta – „a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság”.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!