Meghosszabbították a korlátozásokat

-

Péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök bejelentette, hogy február elsejéig meghosszabbítják a koronavírus járvány miatti korlátozásokat.

Az Operatív törzs tájékoztatása alapján az eddig megérkezett 80 ezer ember beoltására elegendő vakcina kevés, ezért továbbra is szükség van a korlátozó intézkedésekre – tudtuk meg az interjúból.

“Amíg nincs elegendő mennyiségű oltóanyag, addig egy olyan életre kell berendezkedni, amilyenre ilyenkor lehet” – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a a vakcinától függ, hogy meddig maradnak a korlátozások, és mivel a gyártóktól a havi menetrend szerint érkező oltóanyagok egyelőre kevésnek bizonyulnak és lassan érkeznek,  ezért a kormány Izraellel, Kínával és Oroszországgal is tárgyal.

Ezek értelmében “a fennálló korlátozási intézkedéseket február elsejéig meghosszabbítjuk”, tehát a középiskolákban marad az online oktatás és marad a kijárási tilalom is, mert  – ahogy a kormányfő mondta – “a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság”.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!