spot_imgspot_img
spot_img

Megérkeztek az ünnepi kávéízek

-

Article Top Ad (AdSense)

2020-ban is megérkeztek a Starbucks kávézókba a különleges, szezonális ízek. A színes zacskóba csomagolt Christmas Blend variáció tökéletes ajándék bárki számára, és kiváló választás az ünnepi étkezések mellé. 

Starbucks minden év novemberében bemutatja szezonális válogatását. Az idei Christmas Blend ízének édességét és fűszerességét az 1984-es recept inspirálta. A Kolumbiából, Guatemalából és Pápua Új-Guineából származó sötét pörkölésű babok együttese emeli ki a karácsonyi kávéscsészék hősét: a ritka, érlelt Sumatrat. A gyógynövényes, fűszeres süteményes jegyek és a bársonyosan gazdag csokoládé ünnepi hangulattal tölti meg a csészét.

A Christmas Blend kávékat debütálásakor még egyszerű, barna papírzacskókba csomagolták.  Azonban, ahogy a Starbucks világhírű kávézólánccá nőtte ki magát, egyre nagyobb szerepet kapott a csomagolás is a vállalat vizuális történetmesélésében. Kezdetben dekoratív öntapadó bélyegzőket, később pedig magas minőségű technológiai csomagolást alkalmaztak, laminált fóliával, amely dekorációs szerepe mellett segít, hogy a kávébabok hosszabb ideig frissek maradjanak. A Christmas Blend csomagolásán visszaköszönnek az olyan ünnepi motívumok, mint a mogyoróág, a hóval terített táj, és a csillogó díszek, valamint a szezonális dekoráció jellegzetes színei. A hagyományos vörös, zöld és arany színkombinációknak köszönhetően átjár az ünnepi hangulat. A zacskóban található kávék is legalább ugyanolyan lenyűgöző hatást keltenek. 

Az 1984-es, eredeti Christmas Blend keveréket, a Starbucks szakértő csapata fejlesztette tovább elsősorban a hagyományokra építkezve. Aromái tökéletesen illeszkednek az ünnep ételeihez. A fűszeres ízvilág nagyszerű kiegészítése a csokoládés édességeknek. A Christmas Blend karamellás íze kiváló kisérő lehet az olyan édességek mellé, mint a zserbó, bejgli, vagy a hókifli. 

A Christmas Blend kávé különleges ízei a Pour Over elkészítési eljárással nagyszerűen érvényesülnek. A tökéletes kávé mindössze négy perc alatt elkészíthető, így még a rohanós reggeleken sem szükséges lemondanunk róla. A Short verzióhoz 15g Christmas Blend kávé és 270ml víz, a Tall mennyiség elkészítéséhez 22g kávé és 395ml víz, míg a Grande-hoz 30g kávé és 525ml víz szükséges. A forró víz kiméréséhez a csepegtető kancsóját használjuk, a kávét a kívánt méret feletti vonalig öntjük, így lesz elegendő víz a papír benedvesítéséhez. Ezután a vizet eltávolítjuk az eszközből.

A tökéletes kávé elkészítéséhez kimérjük a kellő mennyiségű, papírfilter durvaságúra darált kávét, majd a mérőpohárba öntjük a megfelelő mennyiségű forró, szűrt vizet. A kifejezetten ehhez a technikához javasolt #4-es papírfiltert az alsó részénél és a szegésnél beletesszük a filtertölcsérbe, kevés vizet öntünk rá, hogy teljesen benedvesedjen, majd ebbe tesszük az őrölt kávét. A forró vizet elkezdjük az őrölt kávéra önteni. Ekkor kis buborékok jelennek meg az őrleményen, amelyet a kávé „kivirágoztatásának” nevezünk. Ezután nagyjából 30 másodpercet várunk. Az idő letelte után, a forró vizet lassan fokozatosan az őrölt kávéra öntjük, ügyelve arra, hogy a közepétől haladjunk a szélek felé, kis körkörös mozdulatokkal. Miután lecsepegett a kávé, kész is a tökéletes ünnepi ízű Christmas Blend kávé! 

A kávézólánc minden évben olyan további szezonális ízekkel készül vendégei számára, mint a Toffee Nut Latte és a Gingerbread Latte. A téli italkülönlegességek mellett a vendégek kérésére a teljes kínálatban szereplő bármely kávét elkészítik a baristák a speciális Christmas Blend kávéőrleményekből is.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!