spot_imgspot_img
spot_img

Meg kell védeni a kávét az éghajlatváltozás hatásaitól

-

Article Top Ad (AdSense)

A George Clooney szereplésével készült The Empty cup kampányban a Nespresso rávilágít a kockázatra, amelyet az éghajlatváltozás jelent a kávétermelő közösségekre. És a márka megerősíti hosszú távú elkötelezettségét a világ legjobb kávéinak megőrzése iránt.

A Nespresso a kiváló minőségű kapszulás kávék úttörőjeként és referenciapontjaként a Kávé világnapja alkalmából rávilágít a veszélyre, melyet az éghajlatváltozás jelent a globális kávétermelésre, és reflektorfénybe helyezi a kávé védelmére tett erőfeszítéseket. 

Az új, The Empty Cup (Az Üres Csésze) elnevezésű kampányban George Clooney, a márka nagykövete egy üres kávéscsészét tart a kezében, annak a kockázatnak a szimbólumaként, amellyel világszerte rengeteg kávétermelő szembesül napjainkban, és akik közül több mint 140 000 farmer szorosan együttműködik a Nespresso-val. A klímaváltozás jelenleg a vadon termő kávéfajták 60%-át veszélyezteti, és 2050-re a kávétermesztésre használt földterületek 50%-a alkalmatlanná válhat a megművelésre. A jobb Arabica fajták különösen érzékenyek az erőteljes időjárási sokkhatásokra. 

A kiváló minőségű kávé megóvása és jövőjének biztosítása már 20 éve központi szerepet játszik a márka stratégiájában. A 2003-ban, az Esőerdő Szövetséggel közösen létrehozott Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program célja, hogy fokozza a termés mennyiségét és minőségét, miközben védi a környezetet és javítja a termelők és közösségeik életminőségét.  

George Clooney

A kiváló minőségű kávé hosszútávú, fenntartható termesztése szempontjából kulcsfontosságú, hogy a gazdálkodó közösségek képesek legyenek megóvni ültetvényeiket az erőteljes időjárási hatásoktól. Ezzel együtt pedig az éghajlatváltozást kiváltó okok ellen is küzdjenek. A Nespresso számára ennek eszköze a regeneratív (talajmegújító) mezőgazdaság. Vagyis egy olyan szemlélet, amely nem csupán csökkenti a globális agrár-élelmiszeripar kibocsátását, hanem ellenállóbbá is teszi a termőföldeket az éghajlatváltozás hatásaival szemben. 

A The Empty Cup kampány az első alkalom, amikor a régóta ismert márkanagykövet az immár védjegyének számító kávé helyett egy üres csészét tart a kezében. 

George Clooney elmondta: „Az éghajlatváltozás valós veszélyt jelent, és a kávétermelők a frontvonalban állnak. Létfontosságú, hogy ezeket a közösségeket támogassuk abban, hogy pénzügyi és környezeti szempontból ellenállóak legyenek. És hogy ne csupán túléljenek, hanem boldoguljanak és növekedjenek is. Ez a gondolat áll a Nespresso törekvéseinek középpontjában. Ám mindez többről szól, mint a kávé. Az éghajlatváltozást egyetlen vállalat, sőt egy egész iparág sem képes megoldani. Nagyon gyorsan és határozottan kell cselekednünk, globális szinten. Hatalmas a tét.” 

Nespresso

Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója így nyilatkozott: Veszélybe került a különleges ízvilág, a kiváló minőség és a specialty kávékeverékek. Vagyis mindaz, ami fontos a kávé szerelmeseinek. Cselekednünk kell, hogy a kávét és a kávétermelő közösségeket megvédjük az éghajlatváltozás hatásaival szemben. Ez a Nespresso szemléletének alapja immár 20 éve. De most még tovább megyünk. A regeneratív mezőgazdaság lehetőséget kínál, hogy a gazdálkodás fontos szerepet játsszon a klímaválság megoldásában. Ez egy olyan megközelítés, amely nemcsak elvesz a földtől, hanem valódi gyógyító hatással van a természeti környezetre. És helyreállítja a megbillent egyensúlyt. Büszke vagyok arra, hogy a Nespresso-nak úttörő szerep jut ebben az átalakulásban. De ennél is többet kell tennünk. Ezért arra kérjük a magán- és állami szervezeteket, hogy tegyenek olyan lépéseket, amelyek kézzelfogható változást eredményeznek.” 

Santiago Gowland, az Esőerdő Szövetség vezérigazgatója szerint: „A szén-dioxid-kibocsátás közel egynegyede a mezőgazdaságból, az erdőgazdálkodásból és a föld használatával járó egyéb tevékenységekből ered. Azonnal hatékonyabb fellépésre van szükség az éghajlatváltozás kezelésére, és ebben az élelmiszertermelés módszereinek megváltoztatása is kulcsfontosságú. A jó hír az, hogy a regeneratív mezőgazdaságra való átállás csökkentheti a gazdálkodás környezeti terhelését. És megőrizheti globális élelmiszer-rendszerünket a jövő nemzedékei számára.” 

Együttműködés a Time magazinnal 

A The Empty Cup immár George Clooney tizenhatodik kampánya. Október 1., a kávé világnapja előtt a márka nagykövete arra kéri az olvasókat, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatban „gondoljanak arra is, mi van a csészén kívül”. 

A Time magazinnal együttműködve a Nespresso arra törekszik, hogy rávilágítson a kiváló minőségű kávét fenyegető veszélyre, és bemutassa, hogyan küzdenek ez ellen a farmerek.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!