spot_imgspot_img
spot_img

Még egy oltóanyag érkezhet Európába – a Moderna vakcinája

-

Article Top Ad (AdSense)

Az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyaga, a Moderna vakcinája lesz az Európai Unióban engedélyezett második Covid-19 elleni védőoltás.

  A Moderna vakcinája az Európai Unióban alkalmazásra ajánlott második olyan oltóanyag, amely az uniós gyógyszerügynökség szerint hatékony az új típusú koronavírus ellen.

Az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség , az EMA december 21-én ajánlotta forgalmazásra az amerikai Pfizer gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech által kifejlesztett vakcinát, amelyet karácsony óta alkalmaznak az uniós tagállamokban.

A Moderna vakcinájának európai uniós használatát az EMA ajánlását követően az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie – írta az MTI.

A Moderna hétfőn jelentette be, hogy legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett. A cég jelenleg dolgozik a beruházásokon és hiteleken, hogy egymilliárd adagra bővítse a kapacitását.

A cég közölte, hogy egy 200 millió adagra vonatkozó szerződés keretében már 18 millió adag vakcinát szállított az Egyesült Államok kormányának. A kanadai kormánnyal 40 millió adag szállításáról kötött szerződést.

Fotó: EPA/C. J. Gunther
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!