Már megint előkerült egy újabb mutáns, ez a tripla mutáns Indiából

-

Most épp Indiában fedeztek fel egy új koronavírus mutációt, ahol a napokban rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek és halálozások száma.

Az elmúlt 24 órában több mint 300 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Indiában az egészségügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint, ezzel az ázsiai országban ismét rekordot döntött a fertőzöttek napi növekedésének száma.

A tárca adatai szerint 314 835 új fertőződésről tudni országszerte. Ez meghaladja az eddigi igazolt fertőződések világszerte legmagasabban mért napi értékét, az Egyesült Államokban januárban regisztrált 297 430 embert.
Ezzel az 1,3 milliárdos Indiában jelenleg 15,93 millió fertőződésről tudni, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegségnek (Covid-19) 184 657 igazolt halálos áldozata van.

Narendra Modi indiai miniszterelnök pedig vasárnap indította egy négynapos “oltási fesztivált”, amelynek célja, hogy minél többen fölvegyék a koronavírus elleni oltást, Indiában még mindig viszonylag alacsony az oltottak száma. Mintegy 110 millióan kapták meg eddig valamelyik vakcina első adagját.

A  pár héttel  korábban  szintén Indiában feltűnt dupla mutáns után most előkerült tripla mutáns, a  A B.1.618 kódot kapott variáns a “bengáli törzs” nevet kapta.  

A tudósok attól tartanak, hogy ez mindennél fertőzőképesebb, és képes lehet megkerülni a már felkészített immunrendszert. Az a szerencse, hogy ekkor sem nem kell az egész kutatás-fejlesztést elölről kezdeni, hanem a már meglévő oltóanyagokat kell hozzáigazítani.

Forrás :MTI

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!