spot_imgspot_img
spot_img

Már csak egy hónap a Brain Bar jövőfesztiválig!

-

Article Top Ad (AdSense)

Szeptember 29-én nyit időkaput a Brain Bar, Európa legnagyobb jövőfesztiválja. A résztvevők idén együtt fesztiválozhatnak többek között a TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetőivel. Személyesen találkozhatnak Laura Tooduval, az észt védelmi minisztérium harcos amazon tanácsadójával, Peter Boghossian kamuvadász filozófussal és Leyla Acaroglu dizájn provokátorral is.  

A rendezvény 2022-ben is az emberiség legégetőbb kérdéseit helyezi fókuszba. Mint például az aggasztó gazdasági helyzetet, a megbomló békét vagy a közösségi média felelősségét az ukrán-orosz háborúban. Olyan nagyágyúk fordulnak meg a Brain Bar színpadán, mint Zing Tsjeng, a Vice UK főszerkesztője, illetve Jakub Olek, a TikTok Közép-Kelet-Európai és Ukrajnai Kormányzati Kapcsolatokért Felelős Vezetője.   

brain bar előadó

A résztvevők életre szóló leckét kapnak hazaszeretetről, bátorságról és kitartásról Laura Toodutól, az észt védelmi minisztérium politikai tanácsadójától. Eközben olyan kérdésekkel találják szembe magukat, hogy a háború kijózanító realitásának fényében szükségünk van-e sorkatonaságra, vagy hogy mire lennénk hajlandóak a hazánkért. 

politikai tanácsadó

A Brain Bar meghívására látogat Magyarországra dr. Peter Boghossian amerikai filozófus. Előadásában arra bátorítja a közönséget, hogy őrizze meg kritikus gondolkodását és szabadságát az egyetemi PC- rezsimmel szemben. És vállalja a lehetetlennek tűnő párbeszédet teljesen ellentétes véleményű partnerekkel is.   

előadó

A világ minden pontjáról érkező előadók nem félnek megkérdőjelezni alapvetésnek vélt állításokat sem. Mint például azt, hogy a feminizmus a nők érdekeit szolgálja. Joanna Williams a Women VS Feminism című könyv szerzője kész vitába szállni Johanna Nejedlova nőjogi aktivistával is a közös cél érdekében. Színpadra lép dr. Leyla Acaroglu dizájn provokátor is, és arra ösztönözi a fesztiválozókat, hogy ne adják fel a reményt azzal kapcsolatban, hogy valódi változást érhetnek el a világban.  

aktivista

A rendezvény előadói között szerepel Johnny Castrup, a LEGO Ideas vezetője. Arról mesél majd, hogyan szabadítja fel a kreativitást a közös alkotás. És hogy milyen elképesztő üzleti sikereket hoztak a LEGO rajongók ötletei. A LEGO Ideas ugyanis az a platform, ahol nem csak a már létező építőkockákból lehet alkotni, hanem mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és valóra válthatja legnagyobb álmait is legóból.  

A jövőfesztivál tehát idén is provokál, inspirál és keresi a választ olyan kérdésekre, amik talán még fel sem merültek. Így bátorítva a következő generációt arra, hogy a társadalom olyan építőivé váljanak, akik képesek újat álmodni. És ha kell harcolni is azért, hogy övék maradjon a jövő.  

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!