Magyar kastély lett Európa legjobb kastélyhotele

-

A Turai Kastélyt választották Európa legjobb kastélyhotelének az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésén.  

 

Több mint 3000 nevezés érkezett

A nemzetközi versenyen több mint 100 ország szállodái és vendéglátóegységei indultak. Az első körbe a külföldi, turisztikai területen elismert szakemberekből összeállított, közel 50 tagú bizottság szavazata alapján jutott be a kastély.

Több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe. A szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal. A személyzet barátságossága, a szobák minősége, felszereltsége és tisztasága, az étterem, a spa és a wellness egységek színvonala is a kritériumok közt szerepelt.

A nemrégiben megújult BOTANIQ Turai Kastély  az International Travel Awards 2021 megmérettetésen a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021″ díjban részesült. 

Turai Kastély
A megújult Turai Kastélyt Európa legjobb kastélyhotelének választották az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésén. kép: A Botaniq Turai Kastély Facebook oldala https://www.facebook.com/botaniqcastle

 

Mesébe illő hangulat 

A kastély varázsát nemcsak a neoreneszánsz és neobarokk stíluselemek adják, hanem az a szerelmi történet is, melyet az épület minden szegletében érezni lehet. A kastélyt báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő mágnás építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek. A kastélyszálló honlapjáról megtudhatjuk, hogy a báró 1869-ben az Esterházy-családtól vásárolta meg a pest megyei Turán elterülő birtokot, ahol 1883-ra megépíttette az általa megálmodott kastélyt. Zsigmond báró a nemzetközi pénzügyi élet csúcsán álló család, a Rothchildek Halton House kastélyából meríthetett inspirációt. A köznyelvben az épületet mégis sokáig az „Operaház kistestvéreként” emlegették. Ennek oka az lehet, hogy a belső díszítőfestéseket mindkét helyszínen Scholtz Róbert készítette. A közelmúltig Ybl Miklóst tartották a kastély tervezőjének. Nemrég azonban előkerült egy cikk a Vasárnapi Újság 1885-ben megjelent számából, amelyből sok más mellett arra is fény derült, hogy a kastély építésze valójában Ybl tehetséges tanítványa, Bukovics Gyula volt.

A Budapesttől néhány kilométerre fekvő, mesébe illő környezetben található kastélyszálló rendezvényhelyszínként is működik. Filmforgatások kedvelt helyszíne is. Itt forgatták például a Get Lost című film egyes jeleneteit.

Forrás: travelo.hu

képek: https://www.facebook.com/botaniqcastle

A kastélyszálló honlapja: https://botaniqkastely.hu/hu/kastely/

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

Ezek lettek az Év házai idén

Ezek a Balaton legszebb házai idén

Az űrhotel belátható időn belül valóság lesz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!