spot_imgspot_img
spot_img

Magyar fotóriporter lett az első helyezett 2021-es iPhone fotóversenyen

-

Article Top Ad (AdSense)

A 2007 óta megrendezésre kerülő pályázatra olyan képekkel lehet nevezni, amik iPhone-nal vagy iPaddel készültek. A fotókat tilos szerkeszteni, és közzétenni bárhol máshol a verseny előtt. Minden évben kiosztanak egy nagydíjat, valamint a különböző kategóriákon belül az első 3 helyezett részesül nyereményben. Idén Kerekes István, magyar fotóriporter nyerte meg az iPhone Photography Awards nagydíját!

Magyar siker a 2021-es versenyen

Idén a verseny első helyezettje Kerekes István lett, Romániában készült fotójával. Gratulálunk a magyar fotóriporternek a fődíjhoz! A díjnyertes alkotás iPhone 7 telefonnal készült.

Erdélyi juhászok
A fődíjas alkotás, az Erdélyi juhászok. A fotó iPhone 7 -tel készült, Marosvásárhelyen. | Fotó: Kerekes István fotóriporter

A második helyezett egy Görögországban készült fotó lett, amin egy tengerparti pihenés pillanatait láthatjuk. A képet iPhone 11 Pro-val készítette Iakovos Draculis.

Görögország tengerpart
Iakovos Draculis fotója Görögországból a második helyezett. | Fotó: Iakovos Draculis

A természet kategória győztes képét Ausztráliában fotózta Christian Horgan egy iPhone X készülékkel. Egészen elképesztő, de egy sima telefonos képről van szó, semmi photoshop, semmi szerkesztés.

A természet kategória győztes fotója | Fotó: Christian Horgan

A Karácsonyfák címet adta Juliet Cope ennek a képnek, ami második helyezettként végzett a verseny portréfotó kategóriájában, és egy iPhone XS telefonnal készült.

A kép az Egyesült Királyságban készült | Fotó: Juliet Cope

Az év fotósa kategória harmadik helyezettje Jeff Rayner, a Walking in the air c. képével. Ez is iPhone X-el készült, egészen pontosan Kaliforniában.

Walking on AirJeff Rayner United States 3rd Place Photographer of the Year | Shot on iPhone X Los Feliz, Los Angeles, California
Egyesült Államok,-beli az év fotósának egyik díjazottja | Fotó: Jeff Rayner

Állatokról készült fotókkal is lehetett nevezni

Az állatokról készült fotókkal is külön kategóriában nevezhettek a versenyzők. Elizabeth Burns be is zsebelte a második helyet itt, szintén egy iPhone XS-sel készített alkotással.

Elizabeth Burns United States 2nd Place – Animals | Shot on iPhone XS Ojo Sarco, New Mexico
2. helyezett az állatos fotók kategóriában | Fotó: Elizabeth Burns

Az építészet kategória első helyezettje nem meglepő módon a Candy nevet adta fotójának. Yuexiang Wang egy iPhone 8 Plus-sal készítette a cukorkára hajazó épületről a képet, amely Sanghajban található.

Candy Yuexiang Wang China 1st Place – Architecture | Shot on iPhone 8 Plus Shanghai, China
A djínyertes fotón lévő épületet Sanghajban csodálhatjuk meg. | Fotó: Yuexiang Wang

A kék egyik gyönyörű árnyalata dominál Christian Horgan fotóján, ami elnyerte az első helyezést People (emberek) kategóriában. IPhone X-xel készítették a remekművet, Sydney-ben.

Black Summer Blue MontaigneChristian Horgan Australia 1st Place – People | Shot on iPhone X Sydney, Australia
Fotó: Christian Horgan

Egy szívmelengető kép Azerbajdzsánból, amivel Sharan Shetty elvitte az 2021-es év fotósa díjat. Az indiai fotós iPhone X-et használt.

Sharan Shetty India 1st Place Photographer of the Year Bonding | Shot on iPhone X Yanar Dag, Baku, Azerbaijan
Fotó: Sharan Shetty

Tájkép kategóriában az amerikai Lizhi Wang nyerte el az első helyezést. A felvételt Argentína gyönyörű vidékét mutatja be egy iPhone XR kameráján keresztül.

Flight from IguazuLizhi Wang United States 1st Place – Landscape | Shot on iPhone XR Paraná River, Argentina
Fotó: Lizhi Wang, Egyesült Államok

Forrás: The Guardian

Ezek most a legCOOLabb okostelefonok a piacon

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!