Ma 76 éves Koncz Zsuzsa: szinte semmit sem változott az elmúlt évtizedek alatt

-

 Születésnapja előtt 3 nappal Szabadnak születtél címmel adott teltházas koncertet a Budapest Papp László Sportarénában. Ez volt a tizenharmadik  fővárosi nagykoncertje, amelyet a pandémia alatt készült és kiadott stúdióalbuma címe ihletett.

Hihetetlenül várta, hogy újra színpadra álljon. A koncertet csak a harmadik időpontban tudta megtartani, ugyanis a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben többször is el kellett halasztania.

A Szabadnak születtél különleges helyet foglal el lemezeim sorában. A rendkívüli körülmények rendezte, drámai események, történések lenyomata. Egy váratlan, sorsokat megfordító történelmi pillanat, amiben a főszereplők ugyan mi magunk vagyunk, de a cselekvési lehetőségeink mások által meghatározottak” – mondta Koncz Zsuzsa.

Pályafutása

Az örökifjú énekesnő pályafutása 1962-ben a Magyar Televízió által meghirdetett Ki mit tud-on kezdődött, ekkor még csak 15 éves volt. Osztálytársnője, Gergely Ági sugallatára indultak el a tehetségkutatón, ahol a Gézengúz című daltuk akkora sikert aratott, hogy a második helyen végeztek.

 

Beindult a karrierje, a legmenőbb magyar együttesekkel énekelt: az Omegával, az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is. Az Illés zenekarral 1966-ban a Rohan az idő című Szörényi Levente és  S. Nagy István szerzeménnyel a legnagyobb kedvencek közé vált, szinte mindenki dúdolta a dalát. Innen már csak pár lépés volt a saját album elkészítése,ami 1969-ben jelent meg Volt egyszer egy lány címmel.

Legnagyobb slágereit több generáció ismeri és dúdolja. Ha felcsendül a Valahol egy lány, a Ha én rózsa volnék, a Kertész leszek, a Mama, kérlek, a Kárpáthyék lánya, a Csodálatos világ és a Miért hagytuk, hogy így legyen című nóta szinte minden tudja a szövegét.

Pályafutása során a magyar beat-, pop- és rockzene egyik meghatározó egyénisége lett. 2008-ban Kossuth-díjat kapott. 2020 októberben a Budapest díszpolgára címmel tüntették ki.

Fotó:FB/Koncz Zsuzsa

Karikó Katalinnak üzent

Tavaly Karikó Katalin számára előkeresett egy régi felvételt abból a célból, hogy a mRNS alapú vakcina felefedzőjéről kiderült, hogy fenyegetéssel beszervezte a szocialista állambiztonság, de egyetlen jelentést sem adott.

Neki küldöm tisztelettel és szeretettel, és persze mindenki másnak, aki kedveli ezt a duettet Zoránnal”-írta a közösségi oldalán.

Politikai beállítottságának gyakran hangot adott, az elmúlt években tüntetni is járt, annyira elégedetlen volt a kialakult politikai helyzettel.

 

Nem beszél a magánéletéről

Zöldi Gergely róla szóló könyvében mesélte el, hogy 1970. április 3-án kötött házasságot, hozzáment a dramaturg Boldizsár Miklóshoz. A frigy nem tartott sokáig: Zsuzsa és férje pár év után elváltak, ami talán annak is betudható, hogy elvált szülők gyerekeként nőtt fel. „Nem voltam feltétlen híve a házasságnak, mint intézménynek” – mesélte korábban. Később Mácsai Pál Kossuth-díjas színész volt a párja. Gyermeke viszont sohesem született,

Megvált legendás hajkoronájától

30 év után, 1997-ben vált meg gyönyörű, hátközépig érrő barna hajától, amit a 60-as évek óta viselt. Senki sem tudta elképzelni egy másik frizurával egészen addig a napig, amikor is praktikusabb viseletre cserélte. Barátnője őrzi a mai napig a levágott 89 cm-es copfját.

 

 

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!