spot_imgspot_img
spot_img

Luxushajó a home office új alternatívája

-

Article Top Ad (AdSense)

Mindenki szeretne nyugodt és szép környezetben dolgozni. A világjávány alatt hozzám hasonlóan sokan megtapasztalták a home office adta előnyöket, és a hátrányokat is. Mi lehet idegesítőbb annál, ha a kutya ugat vagy a szomszéd épp lakásfelújításban van, miközben nekünk fontos értekezletünk van Zoom-on? Mennyivel egyszerűbb lenne kizárni a világ zaját munka közben. Ehhez nyújt megoldást a MV Gemini elnevezésű luxus óceánjáró.

2023 novemberében indul útjának a világ legelső home office tengerjáró hajója, mely a tervek szerint három év alatt kerüli meg a Földet. A luxushajó az isztambuli kikötőből indul majd és 135 országot, valamint 375 kikötőt fog érinteni.

A programozó álomnyaralása

Az ötletet egy kaliforniai programozó adta, aki tavaly decembertől 12 évre kibérelt egy kabint egy luxus óceánjáró hajón, hogy aztán onnan dolgozzon home office üzemmódban. Állítása szerint a kabin bérleti díja még így is jóval alacsonyabb, mint egy átlagos albérletet fizetni a Szilícium-völgyben. Példáját sokan szeretnék követni, ezért az egyik nagy luxus utakkal foglalkozó hajótársaság, a Life at Sea Cruises idén november elsején el is indítja majd a legelső hajóját speciálisan home officeban dolgozók számára.

Munka az óceánon

Bár a legtöbben inkább pihenni mennének egy luxushajóra, valljuk be, a végtelen tenger látványa sokat segít abban, hogy könnyebben és gyorsabban végezzük el a munkát.

Fotó: Life at Sea Cruises

A hajón összesen 400 kabin található, mely 1074 utas számára biztosít kényelmes férőhelyet az utazás során. A tengerjárón all-inclusive ellátás jár az utasoknak, beleértve a 0-24 órás egészségügyi ügyeletet is. A hajóút alatt ingyenes a nagy sebességű Wi-Fi-t is. A fedélzetet kikötéskor természetesen a család és a barátok is ingyenesen meglátogathatják. Az utazáshoz tartozó szolgáltatások hosszú listája tartalmazza az alkoholfogyasztást a vacsoránál, valamint az üdítőket, gyümölcsleveket, teát és kávét egész nap, mosodai szolgáltatást, kikötői díjakat, takarítást és az összes étkezést is.

Munka után édes a pihenés

Az irodai részlegen túl különböző szabadidős programok is várnak a luxushajón: napozóterasz és medence, wellness-központ, előadóterem és többféle étkezési lehetőség. A fedélzeti oktatók táncot és zenét tanítanak majd, sőt az egyedül utazók számára is lesznek szingli programok. A hajótársaság a megfelelő testmozgásról is gondoskodik az utazóközönség számára. A fedélzeten edzőterem és szalon is lesz.

Fotó: Life at Sea Cruises

Willy Fog is megirigyelné az utazást

A legfontosabb események közé tartozik a karácsony Brazíliában és az újév Argentínában. A hajó körbejárja Dél-Amerikát, a Karib-térséget, majd felmegy Észak-Amerika nyugati partjára, onnan pedig Hawaiira. Ázsiában a megállók közé tartozik Japán (12 megálló), Dél-Korea és Kína. Ezen kívül természetesen érinti a legtöbb klasszikus délkelet-ázsiai úti célt is, mint például Balit, Vietnámot, Kambodzsát, Bangkokot, Szingapúrt és Kuala Lumpurt is.

Fotó: Life at Cruises

Ausztráliát, Új-Zélandot körbe járva a Csendes-óceán déli részén keresztül érinti India és Sri Lankát, a Maldív-szigeteket és a Seychelle-szigeteket is. Az út ezután Afrika felé veszi az irányt, Zanzibárnál elérve a kontinenst a következő állomása Fokváros. Innen északnak indul a fekete kontinens nyugati partjai mentén, majd kiköt a Kanári-szigeteken és Madeirán is. Hazafelé úton a luxushajó Földközi-tengeren és Észak-Európában is több helyen kiköt.

Mennyibe kerül ez a pazar hajókázás?

Mint a legtöbb hajón, itt is különböző árkategóriájú kabinok állnak rendelkezésre. A legolcsóbb jegy ára egy évre 30 ezer dollár / fő, ami körülbelül 10,5 millió forintnak felel meg. A legdrágább kabin 110 ezer dollárba kerül. Azonban három évre kell előre lefoglalni és kifizetni ezt az összeget.

Ezek a legidegesítőbb utastípusok egy társasutazáson

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!