spot_imgspot_img
spot_img

Liu testvérek, a gyorskorcsolya magyar fenoménjai

-

Article Top Ad (AdSense)
Napok óta a pekingi téli olimpia magyar gyorskorcsolyázó testvérpárjáról, a 27 éves Liu Shaolin Sándorról és öccséről, a 24 éves Ádónak becézett Liu Shaoangról szólnak a hírek, akik hihetetlen küzdelmet vívnak azért, hogy olimpia éremmel térjenek haza.
Ki az a testvérpár, akikért immár 2018 -as téli olimpia óta rendszersen izgul a magyar és a kínai közönség egyaránt?  A fiúk vegyes házasságból származnak: édesapjuk kínai, édesanyjuk pedig magyar származású. Minkét nyelvet tökéletesen beszélik, és mindkét országban otthon érzik magukat.

 

Édesapjuk harminc évvel ezelőtt elhagyta szülőföldjét és elindult világot látni. Úgy gondolta, hogy amelyik ország megtetszik neki, ott letelepszik.Tíz napig több közép- és kelet-európai várost is bejárt vonattal. Magyarország rabolta el a szívét, így nálunk maradt és kezdte el felépíteni új életét. Egy  könyvelőirodában ismerkedett meg Szabinával, akivel családot alapítottak. Két fiuk, Shaolin Sándor és Shaoang, és egy lányuk, Léna született, ám a házasságuk nem tartott sokáig, elváltak.

Az édesapa Németországba költözött, a fiúk egy ideig édesanyjukkal maradtak, majd egy közös, budapesti albérletbe költöztek.

A testvérpár anyanyelvi szinten beszél kínaiul is, de Kínába már csak a legnagyobb kínai ünnep, a holdújév alkalmával tudnak ellátogatni a rokonokhoz.
Mindhárom gyereket a szülők irányították a sport felé. A fiúk először az úszással próbálkoztak, de a klóros víztől folyton betegek voltak, így váltaniuk kellett.  A neten keresgélték, mi lehet az a sport, ami tetszik nekik,  és ekkor találtak a gyorskorcsolyára. Annyira megfogta őket a száguldás, a sebesség, az összehangolt mozgás,és az ehhez szükséges fegyelmezettség, hogy belevágtak. Szerencséjük volt, nagyon jó hangulatú, családias csapatba kerültek, minden adott volt a sikerhez. A húguk, Léna nem követte testvéreit, ő a kézilabdát választotta.

2012 óta versenyeznek. 2018-ban Magyarország legelső téli olimpiai aranyát szerezték meg, gyorskorcsolyaváltóban. Azóta sikert sikerre halmoznak, a legnépszerűbb magyar sportók közé küzdötték fel magukat.

 

 A testvérpárnak nem szállt a fejébe a dicsőség, Közvetlenek, kedvesek maradtak, és őszintén drukkolnak egymás sikerének.
Amikor kicsik voltunk, apukánk mindig arra tanított, vigyázzunk és figyeljünk oda egymásra, hiszen a nap végén csak a testvér marad ott a másiknak, csak rá számíthat. Nem egymás ellen vagyunk, odafigyelünk a másikra. Édesapánk azt tanította, bármelyikünk is győz, az aranyérem a családban marad – árulta le korábban Shaolin Sándor.
Egyforma tetoválás, ugyanolyan gyűrű
Mindkettőjük testét több tetoválás dísziti. Sándor az elsőt 2014 -ben, a Szocsiban rendezett téli olimpia után varratta magára a festőművész édesapja által tervezett öt karikát, majd ezt követték az újabb és újabb ábrák. Ádó jobb alkarján öt karika és sas is látható kínai írásjelek mellett, amiket neki is az édesapja tervezett.2017-ben készült egy olyan, amit mindketten viselnek. Ez egy holdat, napot, és egy csillagot ábrázol.
– Azt jelenti, ha nem vagyunk együtt, felnézve az égre, látjuk ezeket. Ily módon tudunk egymásra gondolni és egymást erősíteni – árulta el a tetkóról korábban Sanyi.

Az első olimpiai aranyérmet pedig egy egyforma, ötkarikás olimpiai gyűrűvel tették örökre emlékezetessé, amit alkalmanként a mutatóujjokon viselnek.

Szeretik az állatokat 

Ádóbak tengerimalaca, Sándornak egy kutyája van.

 

Szerelem

Liu Shaolin Sándor szerelmi életéről sokkal többet lehet tudni, mint Ádóéról.  A jóképű srác nagyon kedvelt a lányok körében, akik közül  a kevés sminket viselő,  természetes szépségeket részesíti figyelemben. Egy egy szép mosoly tudja a leginkább levenni a lábáról.
Évekig a brit gyorskorissal, Elise Christie-vel alkotott egy párt, a románc a téli olimpia után zárult le. Az angol bulvármédia szerint sms-ben szakítottak és a szakítás annyira megviselte a lányt, hogy az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.
A 2019-es Év Sportolója Gáláján az X-Faktorban feltűnt fiatal énekesnővel, Péterffy Lilivel jelent meg. Lili már a hollandiai Eb-n is ott szurkolt Sándornak, „Az én kicsi szurkolóm” címmel maga Sándor árulta el egy fotónál a kapcsoltukat, ami nem tartott sokáig.
A 2020 -as sportgálán januárjában egy új lánnyal, Reginával pózolt boldogan a vörös szőnyegen.
Liu Shaoang 19 éves korában szakított a korcsolyázó orosz Sofia Prosvirnovával, utána a búvár – és uszonyosószú Diószegi Katával alkotott egy ideig  egy párt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liu Shaoang (@liushaoang) által megosztott bejegyzés

 
 
 
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!