spot_imgspot_img
spot_img

Lélekerősítő mondatok, amik segítenek, ha mentálisan elfáradtál

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha úgy érezzük, hogy túlságosan elhatalmasodott felettünk a kétségbeesés, ha sok volt a csalódásból, kudarcból, akkor szükség van pár lelkesítő mondatra, megerősítésre. Ha mentálisan elfáradtál, töltekezz  lélekerősítő gondolatokkal!

Önmagadat sose hagyd cserben!

Sokat tehetünk az érzelmi jóllétünk érdekében, ha néha dédelgetjük a lelkünket. Az önmagunknak megfogalmazott pozitív állítások jótékonyan hatnak a szervezetre, közérzetre, önértékelésre.

Sokat tehetsz egy boldog, kiegyensúlyozott énképért, ha nem negatív megerősítésekkel bombázod magad, hanem olyasmiket mondogatsz, amik újabb lendületet adnak neked.

Minden egyes nap csinálok valami olyat, ami boldogsággal tölt el, hogy a lélek szeressen bennem lakni

Hasonló módon megfogalmazott idézet formájában már találkozhattál esetleg ezzel a gondolattal. Nekem ez az egyik kedvenc lélektuningoló mondatom. Szeresd magad annyira, hogy minden napnak legyen valami örömforrása. Bármilyen apróságnak tűnő dolog lehet ez: egy séta, egy finom és egészséges gyümölcs ízlelgetése, vagy akár egy pár oldal olvasása egy könyvből. Szakíts időt arra, hogy valamivel megsimogasd a lelkedet.

Az utamban álló dolgok nem akadályok, hanem az út részei

Biztos gyakran gondoltál már úgy a sok gondra, problémára, nehézségre, amik eltorlaszolják az utadat, mint hátráltató, aljas tényezőkre. Pedig, ha kicsit perspektívát váltasz, az akadályok voltaképp az utad részei.

Én ezt a gondolatod ebből a könyvből merítettem: https://www.scolar.hu/wabi_sabi_talald_meg_a_szepseget_a_tokeletlensegben_2186

kép: pixabay.com

Ma is csinálok valami olyat, amit a jövőbeni énem megköszön majd

Ha tiszteled, becsülöd magadat, akkor gondolsz a jövőbeli énedre is, a fizikai, szellemi teljesítőképességedre. Ha valami miatt nagyon elkenődtél, rázd meg magad a későbbi önmagadért!

Bizonyos dolgok felett nincs hatalmam, de ez nem az én kudarcom

Bármilyen rossz is kijelenteni, sajnos tény, hogy bizonyos személyek, helyzetek, tényezők felett nincs hatalmunk. Az embereket nem változtathatjuk meg a kedvünkre, stációkat, szakaszokat nem hagyhatunk ki sem a magánéletben, sem a munkában. Ha ezt elfogadod, kevesebb dolgot könyvelsz majd el kudarcként a fejedben.

Tanulok a hibáimból, ünneplem a sikereimet

Tudatosítsd magadban, hogy az értékeidből nem vesz el semmit egy szakítás, egy munkahelyi kudarc, egy rosszul sikerült vizsga, egy nyomasztó veszekedés!  Keress olyan helyzetet, amiben otthonosan mozogsz, ahol sikerélmény vár!

kép: pixabay.com

Minden kihívásban megtalálom a fejlődés lehetőségét

Lehetséges, hogy az élet olyan szituációkba sodor, amiket ki akartál kerülni, amiktől kifejezetten tartottál. Ilyenkor a harag, a düh eluralkodhat feletted. Az önszapulás csak ront a helyzeten. Sajnos nem lehet megúszni a fájdalmas, kellemetlen helyzeteket, s ha már belekeveredtél, belesodródtál, ne fordítsd az energiáidat felesleges sopánkodásra! A fejlődés lehetősége a nyomasztó, próbatételes élethelyzetekben is ott van.

Saját magadnak te vagy a legjobb szövetségese, cinkosa!

Ha hasonló témában még olvasnál, ezt a cikkünket is Neked ajánljuk:

Ezért különlegesek a szuperérzékeny emberek

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!