spot_imgspot_img
spot_img

Legyen mindenkinek füzete és tolla a tanévkezdésre

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös tanszergyűjtést indított a Westend. A szeptember 17-ig tartó kampányban olyan tanuláshoz szükséges eszközöket várnak, mint az iskolatáska, tolltartó, füzetek, írószerek, de körzőre vagy hegyezőre is nagy szükség van. Az adományokat a Westend ReStore-ban gyűjtik, amit a segélyszervezet több fordulóban juttat el azokhoz a családokhoz, akiknek megoldhatatlan anyagi terhet jelent a gyermekek iskolába indítása. 

Az iskolakezdés és a megfelelő tanszerek beszerzése minden évben komoly terhet jelent a szülőknek. Különösen a nehéz helyzetben élő, többgyermekes családoknak. A legszegényebb településeken felnövő gyermekek nemcsak, hogy nem választhatják ki a nekik kedves eszközöket, de sokszor már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk vagy vonalzójuk.  

„Fotó: Envato Elements”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 15 közoktatási intézményt tart fenn, általános iskoláiba szinte kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. A karitatív szervezet talán legfontosabb küldetéseként azt szeretné elérni, hogy sorsukat ne a körülményeik határozzák meg. Ez egy hosszadalmas folyamat. De az adott pillanatban óriási szerepe lehet benne egy új, vagy jó állapotú és gondosan kitisztított tolltartónak, egy teljes készlet színesceruzának vagy egy tiszta, fehér tornacipőnek. A gyerekek nagy részének még soha nem volt jó minőségű, új felszerelése. 

„Fotó: Envato Elements”

A Westend életében stratégiai fontossággal bír a fenntarthatóság, aminek tavasz óta már helye is van a bevásárlóközpontban. Április 22-én, a Föld napján nyitották meg a ReStore-t, ami ugyanúgy szól az újrahasznosításról, mint a társadalmi felelősségvállalásról. A gyereknap alkalmából használt játékokat gyűjtöttek, most tanszeradományokkal szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést. Arra kérik látogatóikat, hogy aki teheti, támogassa az akciót egy új, vagy jó állapotú iskolatáskával. Töltse meg azt alsós vagy felsős gyerekek számára összeállított iskolakezdő csomaggal. 

A szeretetszolgálat útmutatása alapján szívesen fogadják az olyan alapvető eszközöket, mint az alsó és felső tagozatosoknak szánt füzeteket, tolltartókat, ceruzákat, tollakat, vonalzót, radírt, hegyezőt, körzőt, színes ceruzákat, filctollakat, vízfestéket, temperát, ecsetet, írólapot, rajzlapot, papírvágóollót. Arra kérnek mindenkit, hogy a használt iskolatáskát, tolltartót felajánlás előtt mindenképp tisztítsák ki. Élelmiszert, ruhát, használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos tárgyakat pedig ne adjanak le a gyűjtőponton. A Máltai Szeretetszolgálat minden felajánlótól azt kéri, hogy csak olyan tanszert adományozzon, amit ő is odaadna a gyermekének. 

„Fotó: Envato Elements”

Az összegyűlt adományokat több fordulóban viszik el a rászorulókhoz.A gyűjtés szeptember 17-ig tart, addig lehet tanszereket behozni a Westend első emeletén található ReStore-ba. Aki a jótékonyságra szánt papír-írószereket a Pirexben vásárolja meg, leadhatja azokat a fizetésnél a pénztárban is.  

„Az elszegényedett kistelepüléseken élő gyermekek tanítása rengeteg türelmet és sajátos módszereket igényel. A tanárok felelőssége itt nem ér végét a kicsöngetéssel. A szülők számára gyakran nem is egyértelmű, hogy mivel segíthetnék gyermekeik fejlődését. Ebben a környezetben különösen nagy szerepe van annak, hogy a gyerekek felszerelése rendben legyen. Ezért számít minden egyes felajánlás” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. 

„Érzékeljük azt a terhet, amit az iskolakezdés ró a családokra. Ezért nem volt kérdés számunkra, hogy egy nagynevű karitatív szervezettel tanszergyűjtést hirdetünk. Az már a mi külön büszkeségünk, hogy tavasz óta erre dedikált helyünk is van az üzletközpontban. A népszerűvé vált ReStore-unk egyszerre ad otthont az újrahasznosításnak és a jótékonyságnak. Ide várjuk a felajánlott tanszereket is, hogy lehetőleg ne legyen olyan diák, aki felszerelés hiányában hátránnyal indul neki a tanévnek.” – mondta Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!