spot_imgspot_img
spot_img

Legyél TE is a jövő új feltalálója vagy tudósa!

-

Article Top Ad (AdSense)

2021. szeptember 20-án meghirdették a 31. Ifjúsági, Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelyben a jövő feltalálóit és ifjú tudósjelöltjeit keresik. 

Ez a hazai, majd később nemzetközi porondon is megmérettető verseny egyformán ötvözi a tudást és a vállalkozó szellemet. A verseny különlegessége, hogy a pályázó fiataloknak magunknak kell megtalálni és megoldani a feladatot, amivel foglalkozni szeretnének, amelyhez a Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen ad támogatást, mentorálást.

A pályázatra egy vagy kétfős csapatokban jelentkezhetnek a középiskolai tanulók. A kidolgozandó feladat maximum két oldal terjedelmű tervét 2021. november 25-ig kell beküldeni, majd a részletesen kidolgozott pályázatokat 2022. április 1-jéig.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok több nemzetközi versenyen is részt vehetnek majd, a legjobb három pályamunka pedig lehetőséget kap a 2022. szeptemberében Brüsszelben megrendezésre kerülő 40 ország részvételével zajló nemzetközi döntőben való részvételre, amelyben értékes különdíjakat is lehet nyerni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Erik Seitz (@erikseitz_ph) által megosztott bejegyzés

Az Európai Unió 1988 óta rendezi meg a Fiatal Tudósok Versenyét, amelyre átlagosan évente 2500 ifjú feltaláló vagy tudós jelentkezik. Idén 34 országból érkeztek a középiskolás fiatalok, akik közül három magyar is különdíjat kapott: Balázs Gábor Gergő, Seitz Erik és Radó János. A fiatalok a spanyolországi Salamancai Egyetem által online rendezett 32. EU Contest for Young Scientist verseny döntőjében fantasztikus munkákkal vettek részt részt a csillagászat, rákkukatás, és a digitális író és rajzeszközök területén.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!