spot_imgspot_img
spot_img

Legendás buszok az Ikarus MiniFeszten

-

Article Top Ad (AdSense)

Különleges Ikarus buszokat csodálhatunk meg és fotózhatunk le a hétvégén Kőbányán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában A Közlekedési Múzeum Ikarus MiniFesztjén augusztus 27-én és 28-án 10 és 18 óra között a sokat látott, öreg buszok mellett például egy 40 méternyi vasúti terepasztal is elbűvöli a látogatókat.

 

Egy restaurálás alatti darab

A Közlekedési Múzeumban két napig az Ikarusoké lesz a terep. A magyar buszgyártás ikonikus darabjai közt igazi időutazásban lehet részünk. Az Ikarus MiniFeszten szakmai beszélgetések, interaktív tárlatvezetések és gyerekprogramok is segítenek visszarepülni az időben.

A Közlekedési Múzeum szívügyének, kiemelt feladatának érzi a hazai autóbuszgyártás emlékeinek megőrzését.

A nyár végi programra legendás buszok érkeznek a BKV Zrt.-től, Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-től és magánszemélyektől is. A Múzeum járművei közül körbejárhatjuk a híres Faros Ikarust, a 211-es és a 311-es típust is, ráadásul a nagyközönség számára most először lesz látható egy Ikarus 256 autóbusz, melyet a tejes restaurálás jelenlegi fázisában mutatnak meg a nagyközönségnek. Az 1926-ban készült Ford T-modellt is megismerhetjük közelebbről.

Ikarus MiniFeszt
kép: Közlekedési Múzeum

 

Terepasztal és mesélő tárgyak

A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, akár kitűzőket, Ikarusos tetoválásokat is készíthetnek a buszos fesztivál alatt. Nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is lenyűgözheti az a minivilág, ami egy 40 méternyi vasúti terepasztalon kel életre. A terepasztal nemcsak a rendezvény alatt tekinthető meg, hanem után is látható lesz az Északi Járműjavítóban szeptember 4-ig.

A különleges Ikarusok mellett a Múzeum “Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” és a “Meg nem épült Budapest” című időszaki tárlatokon is bőven lesz mit felfedezni.

Közlekedési Múzeum
kép: Közlekedési Múzeum

Ikarus MiniFeszt az Északiban

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 24-28.

Részletekért, jegyekért nézz szét itt: kozlekedesimuzeum.hu/hu

Ezek is érdekelhetnek:

Az élet édes élvezete – szépség, öröm, mulatás

3 kedvenc képünk a Matisse-kiállításról

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!