spot_imgspot_img
spot_img

Lányos Anyák, anyás lányok – haladó fokozat

-

Article Top Ad (AdSense)

A lányos anyák különleges lehetőséget kapnak az élettől, hiszen nem csak az anyaszerep megannyi szépségét kaphatják meg, hanem újra élhetik saját legbelső vágyaikat is. Az anyaszerep befogadása alapvetően is eredendő és olyan mélyen nyugvó ösztönökön alapszik, amit még a tudományok sem vizsgálhatnak meg soha alaposan. Nem véletlen a mondás- „anya csak egy van”.

Fotó: Pixabay

Tudni lehet ki foglalkozik a kislánnyal

Néha elég vicces azt látni, hogy a lányos apukák (tisztelet a kivételnek) mennyire bénán tudják kezelni lányaik alapvető szükségleteit. Döbbenetes ügyetlenséggel választanak ruhát, fonnak hajat és elég nehézkesen azonosulnak a plüssállatokkal, babákkal. A férfiak képesek a csíkos szoknyához pöttyös blúzt és kockás harisnyát adni a lánygyermekre. Ha kimegyünk a játszótérre, szinte teljes biztonsággal megállapítható, hogy az apa, vagy az anya öltöztette fel a gyereket. Ugyanez igaz a frizurára is. A lányos anya simán készít bármiféle kontyot, copfot és akár többféleképpen befonja a leánygyermek haját, míg az apa…jó esetben megfésüli! Ennek okán a lányos anyák igazi istennők a gyermekeik szemében, akik mindent- és mindig- tudnak.

fotó: Pixabay

Miért értik meg a lányok anyut

Egy lányos anya, mivel ő is volt kislány, teljesen természetesen tud babakonyhában játszani. Tudástárában fellelhető a babaruha varrás tudománya, a babaszoba berendezésének minden csínja-bínja és copfot is tud a babáknak fonni. Simán el tudja játszani kicsiben azt, amit a háztartásban nagyban csinál és ezzel rengeteg értékes tudást ad át a leánygyereknek játszásiból.

Fotó: Pixabay

Az anyák szekrényében sorba szedve lógnak a gyönyörű ruhák. Szín, vagy minta szerint vállfákon sorakoznak és rengeteg szép ruhadarabra álmélkodhatnak rá a lánygyermekek. A fiókokban érdekes csipkés alsóneműk, színes és mintás harisnyák sorakoznak.

Az anyák szekrényein mindenhol dobozkák találhatóak, amikben csillogó- villogó ékszerek, gyöngyök incselkednek a lány gyermekek szemeinek. A hajcsatok és hajgumik óriási mennyisége külön fél napos játszást is megérdemel, nem beszélve a cipősszekrényben megtalálható magassarkú, vagy pántos gyönyörűségekről.

A lányos anyukák titkos rejtekhelyén, ami amúgy soha nem titok egy leánygyermek előtt, egyszerűen azért mert megtalálja- rengeteg felfedeznivaló van. Képek a múltból, melyeken éredekes emberek pózolnak, vagy megsárgult lapokon szerelmesveresek, idézetek. Előfordulnak kincset érő régi relikviák, el nem használt parfümök…

Fotó: Pixabay

Miért jó lányos anyának lenni

Egy lányos anya bármikor kedvére megnézheti a kedvenc romantikus filmjeit. A lányok pontosan olyan érzelem hullámmal és áhitattal fogják vele végignézni ,mint jómaga. A fiúknál ez egyáltalán nem így működik. Vagy unni fogják, vagy kérdezgetnek, vagy a legromantikusabb részeknél fognak bohóckodni és röhögni az egészen.

A lányos anyukáknak nagy szerencséjük van, hiszen a lányok jobban vigyáznak a ruháikra és kevésbé szaktíják, vagy piszkolják össze őket. A lányok szandálkái sokkal szebbek, sőt illatosabbak is, mint a fiúk szétfáramászot, szétfocizott, befeketedett- és valljuk be nem túl illatosra taposott- sportcipőik.

A lányos anyák könnyebben tartanak rendet

A lányok szobája a legtöbb esetben sokkal rendezettebb, mint a fiúké. A ruhák többnyire a helyükön vannak, nem pedig begyűrve egy sarokba, vagy éppen a könyvespolcba gyömöszölve. A zoknik és az alsóneműk a lányoknál érdekes módon a fiókban, a fiúknál pedig bárhol a szobában és hát bármilyen állapotban is előfordulhatnak.

A lányok szobájában nincsenek ételmaradékok, mert kiviszik a konyhába, a fiúknál igazából a koszos pohártól, a kétnapos süteményen át, egészen a múlt heti vacsorára fogyasztott virslimaradékig- bármi fellelhető. A lányoknál csokipapír, cukorkás zacskó, narancshéj és egyebek, vagy egy erre a célra használt dobozkában találhatóak, míg a fiúknál ugyancsak bárhol felbukkanhatnak a szobában.

Az mondjuk előny, hogy a fiúknál elegendő egy ruhaszett egy egész hétre is akár!

A lányos anyák nem stresszelnek annyit

Lányos anyának lenni azért is jó, mert nem kell folyamatosan attól félni, hogy a gyerek megsérül. Az agyonhasznált, őrült versenyző módjára használt roller, bicikli-mind folyamatos veszélyforrás. A valamire való felmászás, a valamibe való belemászás és a valamiért való valahova bemászás mindennapos rizikótényező. Ez a lányok nagy részénél teljesen elhanyagolható tényező, hiszen ott maradnak, ahova letettük őket, eszünkbe se jut fel-, be-, belemászni és vélhetően nem fognak leesni, elesni, felhorzsolódni, eltörni, beverődni, csak ritkább esetekben.

Fotó: Pixabay

A lányos anyák simán beszélgethetnek

A lányok alapvetően szeretnek beszélni, ezért bőséges információval és folyamatosan ellátják a szüleiket. A nap bármely történéséről akár hosszan és részletgazdagon képesek elmesélni mindent. Ezért mikor kérdezzük őket, sokkal több információhoz juthatunk, mint magában a kérdésben megtalálható. Ennek okán a lányos anyák sokkal több mindenről tudnak beszélgetni a gyerekekkel és a szülőtársakkal is. A fiúknál inkább a „rendben” „semmi”, „jó volt”, „nem volt jó”, „mindjárt” alapvetéseivel lerendezve minden.

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Kutatási eredmény: a magyar szülők fele szerint romlott a gyerekek mentális egészsége a járvány alatt

A szülők mesenagykövetként segíthetik gyermekeik fejlődését

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!