spot_imgspot_img
spot_img

Bicikli több mint 5 millióért, fejhallgató 470 ezerért – menő autós kiegészítők

-

Article Top Ad (AdSense)

Azért mégiscsak harmonikusabb az összkép, ha egy Lamborghini-tulajdonos a kocsijára emlékeztető kerékpárral teker a hegyekben, vagy igazi úriemberként egy Bentley-fejhallgatóval élvezzük a filharmonikusokat. Mindkettőre van lehetőség – egyik esetében egy újautó árát kell letenni az asztalra.

Fotó: Lamborghini

5 400 000 millió forintért az újautók között is kedvünkre válogathatunk, nem beszélve arról a dömpingről, ha esetleg a használtpiacon keresgélünk. Természetesen bőven akadnak olyanok, akik mondjuk csak az extrákra költenek ennyit – vagy a többszörösét -, és ott vannak azok, akik már ezt a szintet is túllépték, és a négykerekűhöz passzoló kiegészítőben gondolkodnak. Számukra is van megoldás!

Kezdjük a Lamborghini-vel. Az olaszok összefogtak a Cervélo Cycles-szel és megalkották az ultralimitált kiadásban piacra dobott Cervélo R5 Automobili Lamborghini Editiont. A nagyteljesítményű Cervélo R5 legújabb kiadásának különlegessége a festésben rejlik, amivel a Lamborghini Aventador SVJ előtt tisztelegnek. Ez az a modell, amely rekordidőt (6:44.97) futott 2018-ban a Nürburgring Nordschleifén és kizárólag olasz gyártású komponensekből építkezik.

Fotó: Lamborghini

Az olasz szellem és nemzeti büszkeség járja át a Cervélo R5 Automobili Lamborghini Editiont is, amit úgy álmodtak meg, hogy képes legyen legyűrni a legmeredekebb emelkedőket az olasz Dolomitokban – nem beszélve a lejtőkről és kanyarokról. Minden tekintetben gyors, ugyanakkor könnyen kezelhető és irányítható, hirdetik fennkölten.

Mindössze 63 darabot készítenek belőle – ennyi évvel ezelőtt alapították a Lamborghini gyárát -, és nem kevesebb, mint 18 ezer dollárt (mintegy 5 400 000 millió forintot) kell kipengetni érte.

Mindent a fülnek

A Bentley sem tétlenkedik, ha csinos összeg fejében elérhető kiegészítőkről van szó. Vezeték nélküli hangszóró és fejhallgató került fel a választható tételek listájára. Előbbit a Naim Audióval, utóbbit a Focal nevű céggel közösen készítették.

A felhasznált színeket és erezetet a Bentley Mulliner Bacalar és az EXP 100 GT ihlették, de az élesszeműek és szakavatottak kivehetik a bőrülések gyémánt alakú steppelését is. A Naim for Bentley Mu-so Special Edition hangszóró applikáció révén is vezérelhető, a faburkolathoz fenntartható forrásból származó afrikai fajtát használnak, és talán nem meglepő, hogy megmunkálása során a Bentley-kben alkalmazott dizájnt tartották szem előtt. A fényűzést fokozza, hogy a hangerőszabályzó gyűrűje érintésre visszafogottan világít.

Fotó: Bentley

A Focal for Bentley Radiance fejhallgatók Franciaországban készülnek és minden egyes aspektusuk a luxus jegyében fogant. A füllel érintkező „pogácsákhoz” a Pittards lélegző és puha bőrét választották, míg a vörösréz berakásokkal a Bentley EXP 100 GT-t elevenítik meg, ahogy a kis „méhsejt” felületek mintája is ismerős lehet a brit luxusautókról.

A stílusos és minőségi hangélménynek természetesen megkérik az árát. A hangszóró 1999 euróért (körülbelül 720 ezer forintért), a fejhallgató 1300 euróért (470 ezer forintért) rendelhető meg.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!