Az utolsó cseppig élvezzük ki a nyarat! – fesztivál, film, kiállítás

-

Augusztusban még belehúzhatunk a programokba! Filmeket, kiállításokat és fesztiválokat is ajánlunk a nyár fennmaradó részére, illetve az ősz elejére!

Fesztivál

Koreai Filmfesztivál

A 2020. szeptember 4-10. között bemutatott 22 filmalkotás között felbukkannak a legújabb koreai filmek, a nagyhatású koreai filmkészítőik munkáit, filmtörténeti érdekességeket, független- és művészfilmeket.

Kiemelt szerepet kapnak a női filmek, melyek az önismeret és az elnyomott vágyak kapcsolatát boncolgatják.

A Koreai Kulturális Központ által kiválasztott filmeket a budapesti Corvin Moziban mutatják be. Bővebb programért kattints ide!

Artmozik éjszakája 2020

Egyetlen karszalag, 5 artmozit barangolhatunk be augusztus 28-án pénteken éjszaka

kora estétől másnap hajnalig! A Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozik lehet vetítésre váltani a karszalagokat. A filmek között találhatunk premier előtti vetítéseket és a közelmúlt közönségkedvenceit, mint a Joker, Élősködők, Palm Springs, Az igazság, Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy, Volt egyszer egy… Hollywood, Notthing Hill-i cukrászda, Emma, Inkább lennék özvegy, Martin Eden! További információkért kattints ide!

Benczúr kerti esték

Népzenei koncertek, táncház, kertmozi. A Városliget szomszédságában található Benczúr kertben június 18-tól szeptember 9-ig a színházi előadásoktól a táncházon át a magyar filmekig változatos programmal és grillterasszal várják a közönséget. A részletes program itt található.

Mozi

Pont az a dal

Maggie (Dakota Johnson) egy szupersztár énekesnő Grace Davis (Tracee Ellis Rossaki mellesleg Diana Ross lánya) túlterhelt személyi asszisztense, aki az énekesnő napi, csip-csup ügyeit intézi. Eközben arról álmodozik, hogy zenei producer legyen. Miközben az énekesnőt menedzsere (Ice Cube) arrafelé terelgeti, hogy szerződjön le Las Vegas-ba, Grace egy új album kiadására és a további turnékra vágyik, amiben az egyetlen, aki támogatja, Maggie.

Bemutató dátuma: 2020. július 30.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A díszvendég

Jim Davis közegészségügyi ellenőr, aki éttermek tisztaságát ellenőrzi. A visszafogott angol úriember egyetlen társasága egy nagy, fehér nyúl. Szabályos életét teljesen felborítja, amikor lányát, Veronicát, aki gimnáziumi zenetanárnő, szexuális zaklatásért ítéltek. A kétségbeesett apa hamar felgöngyölíti azt, hogy a lánya, aki saját akaratából marad a börtönben vezeklésként tekint a helyzetre. A kérdés csak az, hogy mi az, ami miatt a lány bünteti magát – vagy inkább az édesapját. Jim egyre elkeseredettebben és megszállottan harcol lánya igazáért, és feszültségét munkájában vezeti le: éttermek fogyasztóvédelmi ellenőrzése során fordul egyre vadabb eszközökhöz.
Bemutató dátuma: 2020. augusztus 13.
Forgalmazó: Cirko Film

Made in Italy

A londoni bohém művész, Robert, fiával, Jackkel visszatér Olaszországba, hogy felújítsák azt a nyaralót, amit egykori felesége hagyott rájuk. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a házat milyen borzasztó állapotban találják… Ahogy apa és fia hozzálátnak a munkálatokhoz, rá kell ébredniük, hogy nemcsak a nyaralóra, de kettejük kapcsolatára is ráfér egy alapos renoválás. Szerencsére eleinte lehetetlennek tűnő feladatuk során segítségükre van a közeli kisváros bohókás apraja-nagyja, így az idő előrehaladtával Robert és Jack nemcsak a ház körüli teendőikkel kezdenek el haladni, hanem esélyt kapnak, hogy túllépjenek múltbéli sérelmeiken és újra megleljék a boldogságot.
Bemutató dátuma: 2020. augusztus 6.
Forgalmazó: Big Bang Media

Kiállítás

Ludwig Múzeum

A múzeum gyűjteményéből rendezett új válogatás Időgép címmel szeptember elsején nyílik. Ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

 

Az Egyensúlyban című kiállítás arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. Szeptember 4-től látható az Art Collection Telekom gyűjteményéből rendezett, többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásaiból álló kollekció.

Pesti Vigadó

Pozsonyi Illusztrációs Biennálé a 2019-es biennálé nemzetközi díjazottait és a magyar résztvevők munkáit mutatja be. Itthonról a Magyar Gyermekirodalmi Intézet évente megrendezett könyvszemléinek szakmai zsűrije kért fel tizenhárom alkotót, akik az előző két évben megjelent munkáikból, legfeljebb két könyvük illusztrációiból állíthatták össze pályaműveiket. A pozsonyi biennálén nemcsak az illusztrációkat állították ki, hanem a könyveket is, amelyekben a munkáik szerepeltek.

Olyan alkotók munkáit lehet megnézni, mint Baranyai (b) András, Békés Rozi, Dániel András vagy Rofusz Kinga.

A kiállítás szeptember 6-ig látogatható.

Kiscelli Múzeum

A Budapest FotóFesztivál minden évben egy klasszikus festészeti műfaját állít a pályázat középpontjába.

2020-ban azt vizsgálja, miként kapcsolódik a kortárs fotográfia a testábrázoláshoz.

A test reprezentációja – és minden, ami hozzá kapcsolódik – a mai napig érzékeny terület, a nemi és társadalmi szerepek, identitás- vagy a morál változása mind tetten érhetők az alkotók témához való viszonyulásában. A nemek közötti egyenlőtlenségek a társadalmi diskurzus részévé váltak a világon mindenütt. Talán emiatt is tapasztalható, hogy a kortárs alkotók egy része óvatosabban közelíti meg a műfajt s markánsan több női alkotóval találkozhatunk. A Testképek kiállítás ezeket a tendenciákat mutatja meg a maguk gazdagságában és ellentmondásosságában. A kiállítás október 25-ig látogatható a Kiscelli Múzeumban.

lány tarkója szivárvánnyal
TESTKÉP – Akt a kortárs magyar fotográfiában

Ha tetszett a cikk, olvasd el további programajánlóinkat!

5 kihagyhatatlan könyv, amit a koronavírus ihletett
COOL programok balatoni nyaraláshoz – túrák
Winefulness, avagy így élvezd ki Te is a borivás pillanatait!

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!