spot_imgspot_img
spot_img

Különleges művészi plakátokkal az oltás támogatásáért

-

Article Top Ad (AdSense)

Hogy minél hamarabb visszatérhessen az életünk a normális kerékvágásba, egy nonprofit dizájn műhely, az Amplifier arra szólította fel a vele kapcsolatban álló művészeket, hogy készítsenek plakátokat a #Vaccinated kampányhoz és ezzel is minél több emberhez eljusson, hogy az oltás biztonságos és szükséges.

„A világon több millió emberhez juttatjuk majd el a kész műveket” – mondta el az Artnet News-nak az Amplifier ügyvezető igazgatója, Cleo Barnett. A poszterekből digitális hirdetéseket készítenek a Facebookra. Óriásplakátokon jelennek majd meg az Egyesült Államokban, illetve kórházakban és egészségügyi intézményekben terjesztik őket.

Amplifier 100 ezer dolláros díjat ajánlott fel a nemzetközi pályázatra érkező munkákért.

100 posztert pedig fel is használnak majd a koronavírus elleni oltást támogató kampányhoz. A pályázatokat 2021. április 20-ig várják. Az Amplifier első nemzetközi felhívására 90 országból 10.500 pályázat érkezett, ezek közül 160 művet tettek közzé a oltástámogató kampányukban. Ezeket a honlapjukon tekinthetik meg.

A győztes műalkotásokat orvosokkal, tudósokkal, orvosszakártőkkel é skurátorokkal egyeztetve választják ki, de a honlap közönségének szavazatait is figyelembe veszik.

A kampány keretében orvosokkal is beszélgetnek Instagram Live-on az oltásokkal kapcsolatos kérdésekről és kételyekről.

“Amplifier feladata az, hogy korunk legfontosabb mozgalmait támogassuk” – mondta el Barnett.

“Ha művész, illusztrátor esetleg dizájner vagy, akkor számít a hangod és a műalkotások, amiket készítesz hozzájárulnak a közös jövőnkhöz.”

(via news.artnet.com)

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!