spot_imgspot_img
spot_img

Különleges kiadású bakanccsal ünnepli századik születésnapját a népszerű márka

-

Article Top Ad (AdSense)

A világ egyik legelső túrabakancsgyártója, a bajor Hanwag idén ünnepli 100. születésnapját, így immár kereken egy évszázada készít lábbeliket a természetjárás szerelmeseinek – hétvégi kirándulóktól a profi hegymászókig. Fennállásának századik évfordulója alkalmából a gyártó három különleges kiadású túrabakancsot dob a piacra.

Hans Wagner, a Hanwag alapítója idén száz éve, 1921-ben nyitotta meg saját cipészműhelyét, és kezdett túrabakancsokat gyártani, amelyeket elsősorban hegyi túrákhoz, de akár a mindennapokban is használtak. A Hans Wagner által megalkotott bakancsok talpa és kopásálló bőrrel bevont felsőrésze egyaránt erős anyagokból készült, így ezek a lábbelik rendkívül strapabírónak bizonyultak. Tartósságuk fokozása érdekében Hans cipészműhelye a dupla varrást részesítette előnyben. A gyártó számára már a kezdetektől kiemelten fontos a fenntarthatóság, így a bakancsokat úgy alakították ki, hogy talpuk könnyen cserélhető legyen, így az évek során elkopott, elvékonyodott talpat könnyebben el lehet távolítani, és egy újra cserélni. Évente mintegy 400 pár cipőt talpalnak újra a Hanwag cipészműhelyében. Ennek köszönhetően a bakancsokat a túrázók évekkel tovább tudják használni, ahelyett, hogy újat vennének.

A Hanwag 2021-es jubileumi termékeinek megalkotásakor ugyanazt a konstrukciót és erős bőr anyagot használta, mint száz évvel ezelőtt – így jött létre a limitált számban kapható, egyedi számokkal, dombornyomással ellátott Hans 100, Wagner 100 és az Alaska 100.

A Hans 100 egy hagyományos túrabakancs, ám időtálló formatervezésének, magas minőségének és elegáns bőr részének köszönhetően a hétköznapokban is használható. A Hans 100 tervezésekor az alapanyagokat éppen olyan odafigyeléssel választották, ahogyan Hans Wagner is tette az első túrabakancsai megalkotásakor. Így esett a választás a Terracare teljes értékű bőr anyagára a Heinen cserzőműhelyből. És hogy minden teljes legyen, egy Hanwag 100 logóval emlékeznek az évfordulóra.

Ezzel szemben a Wagner 100 egy divatosabb, inkább mindennapi használatra szánt bakancs. Alapanyaga természetesen szintén teljes értékű bőr, és a dupla varrásnak köszönhetően pont olyan hosszúéletű, mint túrázásra szánt párja. És az elengedhetetlen Hanwag 100 logó sem maradt le róla.

A századik évforduló mellett még egy jubileumi évfordulót ünnepel idén a gyártó – a Hanwag Alaska GTX modell ugyanis ebben az évben ünnepli 25. évfordulóját. Ennek örömére született meg az Alaska 100 bakancs, amely kifejezetten arra lett kitalálva, hogy komoly terhelés esetén, nehéz csomagok cipelésekor is stabilan és kényelmesen tartsa a lábat, legyen szó meredek lejtőkről, mocsaras lápokról, csörgedező patakokról vagy akár sziklás talajról. A Gore-Tex bélés, teljes értékű bőr borítás, és a Hanwag PrismBase technológiával készült, könnyebb Vibram® Fuoraska talp biztosítja, hogy minden időben és minden terepen biztonságos legyen a túrázás. Az Alaska 100 egy egyedi számozással ellátott, csak ebben az évben megvásárolható, jubileumi modell.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!