Különleges áprilisi koncertsorozat Óbudán

-

Egész áprilisban örülhetnek a retro, a komolyzenei és a jazz műfaj kedvelői, ugyanis a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum különleges koncertsorozattal várja az érdeklődőket. A különleges zenei élményt pedig nívós hazai borászat zamatos borai teszik valóban felejthetetlenné.

BOHÉM-KLUB

Időpont: 2023. április 6., csütörtök, 19:30

Fotó: Freepik

A Bohém Ragtime Jazz Band koncertje

Folytatódik a Bohém-klub a Kultea színpadán. Törzsvendégeket és az új érdeklődőket egyaránt sok szeretettel és a régi jókedvvel várják a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére.

RETROLL KONCERT

Időpont: 2023. április 14., péntek, 19:00-22:00

Fotó: Flickr

Újra ott lesz a nagy csapat a Kultea színpadán. A ’70-es, ’80-as, ’90-es évek zenéivel, vidám hangulattal várjuk a táncolni szerető és retro zenét kedvelő vendégeket!

A ROMANTIKA – Lőrincz Ákos zongorakoncertje

Időpont: 2023. április 15., szombat, 15:00

Fotó: Freepik

Lőrincz Ákos 17 éves. A Szent Angéla Ferences Gimnázium tanulója. A Járdányi Pál Zeneiskolában Ásztai Réka tanárnő növendéke. Ákos a romantikus zenét, kiemelkedően Liszt Ferenc műveit kutatja, tanulmányozza és tanulja. Ezen művek a zeneirodalom legnehezebben lejátszható alkotásai közé tartoznak, technikailag, figyelmileg, érzelmileg nagy próbatétel a zongoristák számára. A koncerten Mozart, Chopin csodálatos zenéi mellett Ákos saját komponálásaival is megismerkedhet a tisztelt hallgatóság.

ZENE-BOR-TAVASZ

Időpont: 2023. április 21., péntek, 19:00

Fotó: Freepik

Ismerkedjen a borkóstolás új dimenzióival! Töltsünk egy szép estét klasszikus zene és finom borok társaságában, az Óbudai Danubia Zenekar művészeivel és a Nyakas Pincészet főborászával.

MŰSOR

J.S. Bach: BWV 1034 e-moll fuvolaszonáta III. és IV. tétel

G. Fauré: Álom után

R. Schumann: Álmodozás

G. Fauré: Le Papillon et le Fleur

C. Saint Saens: Hattyú

C. Saint Saens: Une Flute Invisible

G. Fauré: Sicilienne

B. Godard: Suite de trois morceaux I. Allegretto

J. Massenet: Ouvre tes yeux bleus (Poéme d’amour no.3.)

B. Godard: II. Idylle

F. Poulenc: Le chemins de la’amour

B. Godard: III. Valse

A zeneszámokhoz a Nyakas Pincészet borait válogatják, amelyeket  a Pincészet főborásza, Nyúlné dr. Pühra Beáta, a 2021-ben az Év Bortermelője alkotott (Don Olivér, Aligvárom, Sauvignon blanc, Menádok Szürkebarát, Menádok Chardonnay, Menádok Rajnai Rizling).

Közreműködnek: Mocskonyi-Ligeti Orsolya – szoprán, Fajd-Kerner Mária – fuvola, Marczi Mariann – billentyű, Vámos Kata – cselló

Moderátor: Nyikos István, a Magyar Bor Akadémia tagja.

A program regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: bacchus.studio@gmail.com; 30/954-9147

Palya Bea koncertet ad

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!