spot_imgspot_img
spot_img

Különbségek a Magyarországi és az Amerikai karácsony között

-

Article Top Ad (AdSense)

Magyarország és Amerika között számos különbség van, ami  a karácsonyi előkészületekben is megfigyelhető. Míg az amerikaiak már hetekkel az ünnep előtt ráhangolódnak a szentestére, addig a magyarok csak december közepétől kezdenek neki a karácsonyt körülölelő készülődéseknek.

A karácsonyfa díszítése

Ez a különbség talán egyeseknek már nem annyira meglepő, hisz a filmekben is már megszokhattuk, hogy Amerikában már a Hálaadás napján felállítják a karácsonyfát. Ezzel ellentétben, hazánkban erre a ceremóniára 24-én kerül sor, sőt az ajándékok is ekkor kerülnek a fa alá, míg a tengerentúlon már Hálaadást követő napokban gyűlni kezdenek a szebbnél szebb meglepetéseket rejtő csomagolások. Amerikában az a személy, aki nem veszi ki a részét, vagy egyáltalán nem dekorál azt Grincsnek szokták hívni, azaz karácsonyellenesnek.

Fényekkel teli házak

Hazánkban is egyre inkább elterjedt az, hogy a karácsonykor az ablakot, erkélyt, kertet fényekkel világítsuk ki, Amerikában ezt azonban egy mesterszinten űzik az emberek. Ott leginkább a kertvárosi részeken elterjedt ez, a ház kívülről és belülről is fényáradatban úszik, az udvaron feldíszített fák popmpáznak, a lényeg az, hogy minden szempontól túlszárnyalja a tavalyi teljesítményt, illetve, hogy az új dekoráció a szomszédok tekintetét is vonzza. Ilyen versenyek mellett persze nem elképzelhetetlen, hogy a villanyszámla a megszokottnál jóval magasabb lesz, de mindez lényegtelen, mivel az a fontos, hogy minél eredetibb turistaattrakciók szülessenek. Ezeket a dekorációkat általában előszeretettel osszák meg a közösségi médián, ott a tiktok, snapchat és twitter elsődleges hírforrásként szolgál nekik.

24 vagy 25

Amerikában a Christmas Eve tulajdonképpen azt jelent, hogy  mindenki egy helyen gyűljön össze és közösen várják a reggelt, míg Magyarországon a szenteste 24-e, ami a közös ünnepről és családról szól. Ezzel ellentétben Amerikában 25-én  bontják ki az ajándékokat.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!