Kulka János megható dalai

-

Ma ünnepli 64. születésnapját a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Kulka János. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akit orgánuma miatt is nagyon kedvelünk. A művész friss klipjeit, dalait mutatjuk meg, amelyek mindegyike megható.

 

Elismerések

Idén nyáron örömmel számoltunk be arról, hogy a veszprémi Petőfi Színházban ünnepélyes keretek között adták át 20 kategóriában a Magyar Mozgókép Díjakat. A legjobb férfi főszereplő kategóriában Kulka János bizonyult a legjobbnak A játszma című filmben nyújtott alakításával. Színészként érte ez a megtisztelő elismerés. Most pedig egy másik, hosszabb munkafolyamat végére ért a művész, több dallal jelentkezett.

Sanzonlemez

Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs írt Kulka Jánosnak a hatvanas évek filmzenés világát megidéző, a sztrók utáni érzéseit is feldolgozó sanzonlemezt. a színész életét, betegséggel való küzdelmét ismerve minden szöveg a befogadó lelkéig hatol. Az idén októberben megjelent lemez hét évig készült. Ez a mesei szám még bűvösebbé és misztikusabbá teszi az albumot.

A lemezen Kulka János közeli barátai, Lang Györgyi és Falusi Mariann vendégeskednek egy-egy számban, de más zenészt nem hallhatunk rajta, ugyanis minden hangszeren Tövisházi Ambrus játszott. Először 2014-ben kezdett el dolgozni a Tövisházi–Tariska-dalszerzőpáros a színésszel, akit egy akkor készülő filmhez kértek fel, hogy énekelje el a betétdalát, ami meg is született, de végül nem került be a filmbe. Utána viszont elkezdtek beszélgetni a zenélésről, és kiderült, hogy Kulka János örömmel készítene egy új lemezt.

A következő években többször is próbálkoztak a folytatással, de a sztrók óta afáziával küzdő Kulka még nem volt ehhez elég jó egészségi állapotban. Végül 2020-ban kereste meg újra, friss lendülettel Ambrusékat, akik aztán egész nyáron jártak hozzá, és a színész lakásán vették fel a számokat.

A klipekben a színész a testbeszédével, a tekintetével mesél.

A Pálmaszív dalai:

Karomban egy párna

Köd

Sorskereső

Tónustalan

Farkasember

20 éves tea

Pálmaszív

Elgurult a Föld

Esti dal

Fa nőtt a házad elé

A Pálmaszív album klipjeit itt tudod egyben megnézni:

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!