spot_imgspot_img
spot_img

Krumpliból karácsonyt Agócs Írisszel

-

Article Top Ad (AdSense)

Mikulás, rénszarvas vagy szamarak. A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó figurákat rajzolhatunk Agócs Írisszel a Facebook-oldalán.

Az egyik kedvenc magyar illusztrátorunk a tavaszi karanténban is segített abban, hogy jobban teljen az idő, sőt, bebizonyította, hogy rajzolni mindenki tud.

Agócs Írisz rénszarvas
Agócs Írisz rénszarvas

Most a karácsonyra hangolódásban tart velünk. Az ünnepkörhöz kapcsolódó rajzokból advent minden napján megtanulunk egyet elkészíteni. Ahogyan korábban, most is Facebook-oldalán teszik közzé az aznapi állatot és a hozzá tartozó útmutatót, hogy hogyan is lesz a krumpliból Télapó, krampusz vagy szamár, ökör és birka, mivel épp a betlehemi jászol körüli állatok vannak soron.

Itt nézheted hogy készül az első rajz!

Az elkészült művek két funkciót is betölthetnek: ha talpacskát kapnak, akkor

az asztalon vagy ablakpárkányon állva várhatják velünk az ünnepet, ha pedig szalagot fűzünk át a lap tetején, akkor a karácsonyfára is felkerülhetnek.

Agócs Írisz nem titkolt célja, hogy bebizonyítsa, mindenki tud rajzolni. Ez a mindenki pedig nemcsak a kicsikre, hanem a nagyokra is értendő. Az illusztrátor elárulta, hogy a tavaszi karantén alatt is rengeteg lelkes kommentet és levelet kapott felnőttektől, apukáktól, anyukáktól, még nagyszülőktől is, akik a gyerek mellé leülve maguk is ceruzát ragadtak és megpróbálkoztak a figurákkal.

IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI, HOGY ÁLLNAK TALPRA A RAJZOK!

A tavaszi karantén alatt született rajzokat a Rajzolj egy krumplit! című kötetében könyv formában is megvásárolhatjuk.

Ha tetszett, kattints további karácsonyi cikkeinkre is:

Mutatós adventi és ünnepi díszek az otthonodba

A mikulásvirág fordulatos története

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!