Kreatív ötletek a parafadugó felhasználásához

-

A parafadugó remek alapanyagként szolgálhat dekorációs kellékek és egyéb mutatós holmik elkészítéséhez.

Ha a dugóhoz tartozó borhoz kellemes emléked, meghatározó élményed fűződik, akkor pár ötlet segítségével mutatós tárgyat varázsolhatsz belőle és megőrizheted. 

 

Fontos művelet a kreatívkodás előtt

A parafát érdemes kifőzni, hogy később ne porladjon szét az elkészült műved, kreálmányod. 10 percre tedd lobogó vízbe a dugókat, majd hagyd őket kiszáradni.

 

Emlékőrző kulcstartó

Egy emlékezetes eseményen elfogyasztott bor dugójából kulcstartót készíthetsz pár perc alatt. Egy kulcskarika kell hozzá csak, valamint hobbiboltokban beszerezhető kis kapocs, amit a parafába kell szúrni. A biztosabb rögzítés érdekében ragasztóval is rögzítheted a kapcsot.

Bordugó kreatív felhasználása
kép: foodnservice.com

 

Üzenőtábla

A folytonos online jelenlét és üzenetváltások világában is kedves a papírcetlin hagyott üzenet. Egy idézet, egy kérés, egy feladat is felkerülhet a kézzel készített, parafatáblára.

Az üzenőtábládhoz szükséged lesz egy képkeretre és egy kartonra, ami illeszkedik a keretbe. A kartonpapírra sorakoztasd fel a dugókat és ragaszd le őket hobbiragasztóval. A keret helyett jó lehet egy már használaton kívüli tálca is.

Ugyanígy kulcstartó, ékszertartó is készülhet a boros dugókból.

bordugó kreatívan
kép: diypaper.selbermachendeko.com

 

Egyedi pendrive

A bordugóba öltöztetett pendrive nem egy kommersz darab. Egy egyszerű pendrive-ot bele tudsz illeszteni a parafadugóba vájt lyukba. Ha egy olyan bornak a dugóját teszed alapanyaggá, amelyik mondjuk a pároddal egy közös, szép este emlékét őrzi, még kedvesebb lesz számodra ez a tárgy.

Bor parafadugó kreatív
kép: complex.com

Fülhallgató tartó

Az összegabalyodott fülhallgatózsinór miatt sokan bosszankodnak. A gabalyodást elkerülheted azzal, hogy feltekered használat után a zsinórt például egy bordugóra.

boros parafadugó kreatív felhasználása
kép: instructables.com

Vidám hűtőmágnes 

Ezekhez a bájos kis dekorholmikhoz szükséged lesz pár kicsi mágnesre, hobbiragasztóra, tempera vagy akril festékre. Ha van művirágod, amiből le tudsz csípni egy darabot, esetleg szárított virágod, akkor a dugó közepébe véss lyukat és illeszd bele díszítőelemként. A kivésett résbe kisebb tárgyakat is tehetsz.

Parafadugó kreatív
kép: lauraradniecki com

Fürdőszobai kilépő

A kád vagy zuhanytálca mellé elhelyezendő kilépőhöz tény, hogy sok parafadugóra van szükség, de ha van gyűjteményed otthon, akkor most jól jöhet. Fontos, hogy a dugók éles késsel történő szétvágásakor légy óvatos!

Itt egy részletes, képes bemutatót is találsz az elkészítéséről: www.otthonlap.hu

Parafadugó kreatív felhasználása
kép: homedit.com

 

Mobiltartó

Ha szeretsz a konyhában főzés közben zenét hallgatni, vagy szoktál videókat nézni telefonon, akkor ezt a dekorfestékkel is feldobott parafa-mobiltartót próbáld ki!  

A videó segít, lépésről lépésre követheted a munkafolyamatot:

Egy bónusz:

Ebben a videóban a bordugó újrahasznosításának profi szintjére találsz példát. A kreatív divattervező ugyanis a tengerimalaca társaságában egy mutatós ruhát készít a parafadugókból.

Cikkeink hasonló témában:

Gyönyörű ékszerek szinte ingyen

Elképesztő tortacsodák és élethű arcok egy kreatív cukrászmestertől

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!