Kreatív és látványos könyvespolcok és olvasókuckók

-

Olvasáskor világok nyílnak meg előttünk, sorsokba, életutakba kukkantunk bele. A léleknek ehhez a töltekezéséhez plusz élményt adhat egy-egy izgalmas olvasósarok, kuckó, vagy látványos könyvszekrény, polcrendszer. Mutatjuk a kedvenceinket.

 

„A könyveket ugyan nem berendezési tárgyaknak készítik, de nincs a világon semmi más, amivel ilyen szépen lehetne berendezni az otthonunkat.”

Henry Ward Beecher

Olvasófotel könyvekkel

Melyik könyvimádó nem huppanna bele azonnal ezekbe a mutatós könyves fotelekbe! Nem is kell elmenni a könyvespolcig, máris a kezünk ügyébe kerülhetnek az aktuális kedvenc olvasmányaink, mert beletehetjük őket magába a fotelbe.

Kreatív könyves fotel
kép: straightlinedesigns.com

Kreativ fotel olvasáshoz
kép: housebeautiful com

Ha kreatív foteleket, elképesztő dizájnú bútorokat nézegetnél még, ezt a cikkünket is neked ajánljuk: https://bcoolmagazin.hu/extravagans-es-meresz-butorok/

 

Ülj be a könyvespolcba!

Érdekes megoldás ez falba épített zug, gyerkőcöknek igazi kis kaland lehet beletelepedni és ott olvasgatni.

Kreatív könyvespolc
kép: bvd.co.il

Felnőtt verzióban is szerethetőnek tűnik a polcban kucorgás.

Kreatív könyvespolc
kép: pinterest/harpersbazaar.com

 

Kilépve az online térből 

Mikor belefeledkezünk egy történetbe, szinte belépünk a könyv teremtett világába. Ehhez az átlényegüléshez, szellemi, lelki utazáshoz remek kis kuckókat teremthetünk az otthonunkba. Ezeket az inspiráló megoldásokat akár alapul is vehetjük.

Olvasókuckó
kép:archdaily.com

 

Olvasókuckó
kép: i.pinimg.com/

 

Színek izgalmas kavalkádja

Akinek sok könyv sorakozik a polcain, lehet, hogy eljátszik néha a könyvek gerinceinek színeivel. A színek szerint csoportosított könyvek izgalmas látványt nyújtanak a falon.

Kreatív könyvespolc
kép: ohmeohmyblog

 

Lázadóknak

Aki nem szereti a szokványos dolgokat és el tudja viselni hosszabb távon is azt, hogy a dolgok a szó szoros értelmében a feje tetejére állnak, annak kedvére lehet ez a polcrendszer.

Kreatív könyvespolc
kép: www.hongkiat.com/

 

Bohókás megoldás

Ez talán még mindig a lázadóknak tetszhet, azoknak, akik nem szeretik az élére állított dolgokat. Mi mondjuk a saját lakóterünkben nem nagyon tudjuk elképzelni, mert mindenáron ki akarnák igazítani az izgágán elmocorgott polcocskákat…

Kreatív könyvespolc
kép: goto.target.com

 

Könyvtartó állatkák

Ahogy azt J. K. Rowling is mondja: “Bármilyen varázslatos dolog megtörténhet, ha egy jó könyvet olvasol.”  Épp ezért nem lehet elég korán kezdeni az olvasást. Ha van már a gyerkőcnek is pár kedves könyve, akkor azokat egy bájos állatos könyvespolcra is pakolgathatja. De az Amazon oldaláról beszerezhető darabokat nem csak gyerekszobákba lehet elképzelni.

nyuszis konyvespolc
kép:amazon.com

 

Unikornis könyvekkel

Az unikornisok ellepték a plüssök, gyerekjátékok és színezők világát. A gyermekruhákon túl azonban megannyi helyen felbukkannak a mesés pacik, többek közt lakberendezési tárgyak formájában is.

Unikornis könyvespolc
kép:amazon.com

 

Mackó a fán

Válogatásunkból nem tudtuk kihagyni ezt a kedves macit, aki a fán lógva várja, hogy a polcról valaki leemelje az olvasnivalóját. Egyedi faragású, roppant aranyos.

Kreatív macis könyvespolc
kép:next.co.uk

Cikkeink hasonló témában:

10 őrült megoldás – tárgyak hangszerekből

Stresszlevezetős, otthonmaradós karantén-könyv

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!