Közeleg a 16. budapesti nemzetközi képregényfesztivál

-

TÖLTSÜK MEG KÉPREGÉNYEKKEL BUDAPESTET!

A Magyar Képregény Szövetség 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, vásárát.

A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programokkal veszik be Budapestet: a tavalyi Alfabéta-díjasok kiállítása (Restro Puskin), beszélgetések, kvíz és az elmaradhatatlan vasárnapi vásárral várnak mindenkit.

Szeptember 27-én (vasárnap) szokás szerint egész napos programokkal várják látogatóikat a Dürer Kertben. A belépő 1000 Ft, de a legkisebbek, azaz a 10 év alatti képregénykedvelőknek ingyenes a belépés.

A fesztivál plakátját Németh Gyula készítette.

Képregényvásár szeptember 27-én a Dürer Kertben

Számos magyar alkotó és kiadó időzíti új megjelenését a fesztiválra: folytatódnak már ismert szuperhőssorozatok, de nem maradnak el a magyar képregényklasszikusok újrakiadásai sem.

Az új megjelenések listája, mely folyamatosan bővül a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-uj-megjelenesek/ oldalon található.

A Dürer Kert belső tereiben alkotócsoportok, szerzői képregényesek, fanzine-osok, és nagyobb kiadók állítanak standot, de mindemellett helyet kapnak különféle képregényes termékek is.

Programok szeptember 27-én a Dürer Kertben

10:00-18:00 Dürer Kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Egész napos vásár, dedikálások és kulturális programok. Beszélgetés hazai alkotókkal nemzetközi karrierjükről (Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Tondora Judit, László Márk, Pilcz Roland), a közönségi finanszírozás tapasztalatairól, buktatóiról (Allstar csapat, Az Utolsó Előtti Huszár). A képregény és a zene találkozása mellett a horror képregények műfajáról is hallhatunk előadásokat, illetve a Fekete Párduc képregényekről.

A Kreatív Zónában a Comic Jam mellett egész nap workshopokkal, tematikus rajzolásokkal várják az érdeklődőket az alkotók (Erhardt Domonkos, Lakatos István és Lakatos Botond) és a digitális rajzolás képviselője, a Trans-Europe Zrt. csapata.

A kertben lévő Mustrán személyesen lehet konzultálni képregényművészekkel és szakemberekkel. A résztvevők visszajelzést kaphatnak munkáikról, és elmondhatják ötleteiket, kérdéseiket. (A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.)

A nap zárásaként pedig egy képregényes kvízzel is készülnek, amin bárki részt vehet okostelefonja segítségével. A nyertest képregényes ajándékokkal jutalmazzuk.

A részletes programos a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-programbontas/ oldalon található.

A fesztivál vásártere nem azonos az évente kétszer megrendezett képregénybörzével, használt képregények és relikviák korlátozottan lesznek kaphatók.

Fotó: Unsplash

Kísérőprogram: képregénykiállítás

szeptember 25, 18:00-19:00 Restro Puskin

Szembejön az ismeretlen

Képregénykiállítás 2019 díjnyertes magyar képregényalkotóinak munkáiból.

Kiállítanak:

Koska Zoltán, Alfabéta-díj kép-regény kategóriában az Új új képregények című kötetért.

Németh Gyula, Alfabéta-díj kép-novella kategóriában A sorok között című rövid képregényért.

Farkas Lajos, Korcsmáros Pál-díj

A kiállítást megnyitja Szép Eszter kurátor.

A kiállítás október végéig látogatható a kávéház nyitvatartási idejében. 

https://www.facebook.com/events/314782163160982/

A rendezvény alatt maszk viselése kötelező!

A vírushelyzet miatt idén korábban kihirdették az Alfabéta-díjasok listáját, melyet a Magyar Képregényszövetség évről évre a legtehetségesebb alkotóknak adományoz különböző kategóriákban. 

Az idei év díjazottjai: 

Maria Surducan – Benczédi Anna Júlia: Víziündér 1. (Illustrart, Kolozsvár)

Oravecz Gergely: Minden belefér (Szépirodalmi Figyelő Alapítvány)

Sarlós Endre Korcsmáros Pál-díj, a Képes Kiadó életműdíja

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!