spot_imgspot_img
spot_img

Közeledik a hiánypótló „Csak a mentes” Fesztivál

-

Article Top Ad (AdSense)
Az elmúlt időszakban sok mindent megtanultunk. Azt, hogy milyen fontos az egészségünk. Milyen fontos az, mennyire gondolkodunk felelősen. Vagy egyszerűen csak kaptunk egy orvosi probléma miatt egy diagnózist, mely szerint étkezzünk esetleg tojásmentesen, vagy ne fogyasszunk tejet, esetleg felejtsük el a glutént. Nagyon, de nagyon nem könnyű, ha akár egy szülő vagy felnőtt életében bekövetkezik egy ilyen változás. Mert sok minden van a piacon, de nem tudni, melyik milyen, mi van benne, mennyire fogyasztható és lássuk be, ezek a termékek nem két forintba kerülnek. Vagy az is lehet, hogy a pici baba lesz ekcémás, esetleg a családban alakul ki valakinél valami olyan állapot, ami miatt úgy döntenek, a háztartást is már zöldre váltják át.
Szülőként az is fontos, hogy a gyerek tízóraiját olyan dologba csomagoljuk, ami nem környezetszennyező és a kicsi se vigyen be olyat a szervezetébe, ami káros lehet a számára. Keres, kutat az ember, megoldásra vadászik, nyilván az ésszerűség keretein belül. És szeretne fejlődni, tanulni, új termékeket használni. Vagy csak tudni azt, amit ránctalanítóként ken a bőrére, azzal milyen anyagokat visz be a szervezetébe.
Sok-sok készítő gyártó meg szeretné a portékáit megmutatni annak a közönségnek, akinek ezt szánja. A felelősen, tudatosan gondolkodók számára. Ennek a legmegfelőbb helye a Csak a mentes! vásár, ami szinte már legenda, akkora mérföldkő az egészségesebb életet élni vágyók körében.  Vágó Piros műsorvezető így mesél erről a tudatos fesztiválról:
Az utóbbi másfél évben különösen felértékelődött a közösségek szerepe, így az online csoportoké is. Sokszor lendített a hangulatomon egy rosszul indult napon Andi egy-egy bejegyzése a Csak a mentes csoportban. És az utóbbi másfél évben felértékelődött a személyes találkozás szerepe is: nyár elején pont a Csak a mentes rendezvénye volt az első, ahová mehettünk, találkozhattunk, beszélgethettük, egymás szemébe nézve, egymásra mosolyogva. Ugyanezt megélhetjük most szeptemberben is, remélhetőleg, nem a nyári időszak záróakkordjaként. Az már csak bónusz, hogy a fesztiválon a mentes termékek színe-java felvonul, kóstolhatunk, informálódhatunk, vásárolhatunk, akár kedvezménnyel. Mindegy, hogy glutén-, tej-, tojás- és még sorolhatnánk- mentes alapanyagról, vagy kész finomságról van szó, Herczeg Andi felkutatja, elhozza nekünk.”
Az idei évtől afő támogató a Kifli.hu, akikkel egy szorosabb együttműködés is elindult, hisz  az ő weboldalukon kiemelt szerepet kap a mentes étkezés és környezetbarát életmód is.
 RaM Színházban nemcsak minden kipróbálható, megkóstolható a több mint 60 kiállító jóvoltából, de sok-sok előadás is lesz.
Az előadók: Posta Reni, Stőhr Gréta, Nyers Séf, Ambrus Éva, Horváth Judit, Kiss Mona, Huszár Zsuzsanna, Tóth Andi, Kutassi Kelly csak hogy néhány nevet írjak. És milyen témákban? Étkezés, mozgás, hulladékmentes háztartás, nyers ételek,, superfood finomságok. ( A negyedszer megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év séfje verseny indulói pedig itt találkozhatnak a zsűri tagjaival is.) Ám a worksopok-előadások között akár azt is megtekintheti a látogató, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret sütni otthon és megannyi trükköt, tippet és hasznos terméket vihetünk magunkkal haza a kellemes társasági élmények mellett.
Mindenmentes, egészséges egy helyen! – szeptember 18-án és 19-én a RaM Színházban.
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!