spot_imgspot_img
spot_img

Örömhír: a brit jégkrémárusok sikeresen harcolnak a koronavírus ellen

-

Article Top Ad (AdSense)

A Mercedes sikersztoriként könyveli el, hogy több mint 50 darab, egyedi felépítésű Sprintert rendeltek egy brit karosszériaépítőtől. Mert az élvezeteknek pandémia idején is adni kell.

Az elhúzódó/megújuló vírushelyzet és a velejáró korlátozások világszerte komoly károkat okoznak a gazdaság szereplőinek, ezt már talán említeni sem kell, és természetesen az autógyártók sem képeznek kivételt. A vendéglátóipar az egyik leginkább érintett szektor, beleértve a brit jégkrémárusokat, akiknek le kell mondaniuk szabadtéri rendezvényekről, fesztiválokról, kiállításokról, és még sorolhatnánk.

Mint a Family Frost

A kevés örömhír egyikének tekinthető, hogy a kialakult helyzetre reagálva többen is feltámasztják a régi hagyományokat, azaz speciálisan átalakított járművekkel róják a lakóövezeteket. Akárcsak 50 évvel ezelőtt: díszes és kellőképp feltűnő „dobozosokkal” járják a kijelölt területeket, így próbálják enyhíteni a drasztikus visszaesés okozta károkat.

Fotó: Daimler AG

A fejlemények egyik kulcsszereplője a brit Whitby Morrison karosszériaépítő műhely, melyet 1962-ben alapítottak és átlagban 85 járművet építenek egyedi megrendelés alapján. A Crewe-ban található cég több mint tíz éve rendel Sprinter típusokat átépítésre, és legutóbb 55 darabot szereztek be a Mercedestől, hogy jégkrémes kocsikká alakítsák át őket.

Ed Whitby ügyvezető elmondta, azért szeretik a Sprintert, mert legyőzhetetlen a megbízhatóság és a biztonság tekintetében, nem mellesleg takarékos is. Mi teszi fel a pontot az i-re? „Az jégkrémkocsik üzemeltetői nagyon szívesen mutogatják a csillagot a motorháztetőn”.

Szóval tuti nem fagy le a mosoly az arcukról menet közben…

Fotó: Daimler AG

Ez is érdekelhet:

Állati nagy techkirakattá vált a BMW-vese

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!