Csodás dal és klip született a természetért, a környezetvédelemért

-

Erdőhegyi Brigitta Széttört Üveghegyen című legújabb, lírai dala több szempontból is különleges. Az énekesnő először vett részt szerzőként a megszületésében, emellett a dal szövegébe számára fontos környezetvédelmi elemeket is belekomponált.

Sophia Loren és Gorbacsov kedvenc magyar énekesnője szeret a témákhoz globálisan közelíteni, megtalálni bennük azt, ami másokat is foglalkoztat, ami másokkat is érint. Új dalát mindennél jobban a sajátjának érzi, hisz az élete írta a hangjegyeket és minden egyes szavát.
 – Régóta szivügyem a környezetvédelem, ezért komponáltam bele a négy természeti elemet. Levegő, víz, Föld és a tűz energiái bennünk is munkálkodnak, nem is létezhet harmónia mindezek nélkül. Úgy érzem, ezeknek az elemeknek érezni kell az univerzális egységét, nélkülük a  globális környezetvédelem is elképzelhetetlen.
A dalom szövege magában hordozza az ember és a négy elem kapcsolatát, vagy annak hiányát. Úgy érzem, az önmagunkkal való békétlenségünk a környezetünkre is kiterjed. Sajnos látjuk, hogy tudatosság híján mit tett az ember a környezetével és ezáltal önmagával. Célom volt valamilyen formában ezt megjeleníteni a klipben is  – magyarázza az énekesnő.
A dal megszületése kapcsán meghívást kapott a 20 éve működő  Blue World nemzetközi környezetvédelmi szervezettől, hogy látogasson el a horvát tengerparton található székhelyükre.
–  Egy környezetünkkel kapcsolatos beszélgetésben az egyik hallgató  meghallgatta a dalt és megkérdezte, hogy miről szól. Kiderült, hogy ő egy nemzetközi környezetvédelmi szervezet egyik tagja, és a dal kapcsán meghívtak magukhoz 4 napra, és megmutatták, mivel foglalkoznak. Fő profiljuk a tengeri élővilág tanulmányozása, így utam során nem csak az elkötelezett, inspiráló és hihetetlenül professzionális tevékenységükbe tudtam bepillantani, de örömömre még egy delfint is örökbe tudtam fogadni, Elmart.

Ha pár percre szeretnél kikapcsolódni és elvarázsolódni, itt meghallgathatod a csodás, fülbemászó dalt.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!