spot_imgspot_img
spot_img

Kisautókká alakított padokkal védik a gyerekeket a járványtól

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy csapat lelkes tanár pöttömnyi egyszemélyes dzsipekké változtatták a kisdiákok padjait, hogy segítsenek a járvány megfékezésében.

A COVID-19 nemcsak itthon, hanem Amerikában is megnehezíti a diákoknak és a tanároknak a visszatérést az iskolába. Mindenki arra törekszik, hogy egyszerre a lehető legnormálisabb és -biztonságosabb környezetet biztosítsa a tanuláshoz és a tanításhoz.

Az idei évben egy sor olyan KÜLÖNLEGES SZABÁLYT kell betartani a gyerekeknek, amire korábban nem volt példa, mint a maszkviselés vagy az érintkezés kerülése és a személyes távolság növelése.

Ez azonban nem jelenti, hogy ne lehetne egy kis kreativitással ezt a helyzetet is játékká változtatni. A floridai DeLand Szent Barnabás Episzkopális Általános Iskola elsőseinek tanítónői is éppen ezt tették. Mivel a kicsiknek amúgy is megrázkódtatás az új helyzet, hogy iskolások lettek, igyekeztek egy kis vidámságot csempészni a tanterembe megkönnyítve az átállást.

Közzétette: Slam 100.5fm – 2020. augusztus 23., vasárnap

Patricia Dovi és Kim Martin

minden egyes tanuló padját színes kisautóvá változtatták, aminek a három oldalán átlátszó plexiüveg található.

Így biztonságos távolságban maradnak a kicsik a társaiktól és még a maszkot is levehetik az órán.

View this post on Instagram

Jeep Kindergarten @jeep

A post shared by Jennifer Birch Pierson (@jenniferpierson11) on

Dovi és Martin egy texasi tanítónőtől, Jennifer Birch Piersontól vették az ötletet. Dovinak, aki a valóságban is egy dzsipet vezet azonnal megtetszett a gondolat. A két pedagógus a családtagjaik és ismerőseik segítségével nagyjából egy hétig barkácsolták az egyedi, „kézműves” kisautókat. Az iskola biztosította a plexiüvegeket, de a többit saját zsebből fizették.

„Bármit megteszünk, amivel egy kis bolondosságot és kreativitást csempészünk a napjaikba, hogy megőrizzük a lelkesedésüket az iskolaévben” – kommentálta az akciójukat Dovi.

Mi csak meg akartuk tenni a tőlünk telhető legtöbbet, hogy gyerekbarátabbá tegyük a tantermet és ne legyen olyan ijesztő.”

A gyerekek nagyon izgatottan érkeztek az első tanítási napon (ami ebben az államban augusztus 26 volt). „Kulcsokat készítettünk ki az asztalokra a nevükkel, szóval mind nagyon lelkesek voltak és persze ki akarták próbálni, hogy az autók tényleg működnek-e és hova kell bedugni a slusszkulcsot.” – meséli Dovi a gyerekek reakcióját a különleges meglepetésre.

Patricia Dovi, 35, and Kim Martin, 51, of St. Barnabas Episcopal School spent a week redesigning the desks, which…

Közzétette: Bob Kerkel – 2020. augusztus 23., vasárnap

Természetesen egy csapat hatévest nem kis kihívás rábírni, hogy megüljön a helyén, de ezek az autó-padok vidám és inspiráló környezetet biztosítanak a játékhoz és a tanuláshoz is.

„Már a gyerekek is kezdik megszokni a „közlekedési szabályokat” – magyarázza Dovi.

Senki más nem lehet a kocsidban! A kezeidet az autón belül kell tartani! Ha kiszállsz a kocsiból, vedd fel a maszkodat!

Így inkább játéknak fogják fel az egészet, nem korlátozásnak.”

First Day of School 2020-21

We had a fantastic first day back! It was great to be reunited with our students on campus as well as through our digital learning platform!Here are some of the highlights 🙂

Közzétette: St. Barnabas Episcopal School – 2020. augusztus 27., csütörtök

(via Atlas Obscura)

Filmek, amiktől vissza akarsz ülni az iskolapadba – vagy örülsz, hogy már nem kell!

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!