spot_imgspot_img
spot_img

Kínába is érkeznek a cruelty-free kozmetikumok – Heti beauty összefoglaló

-

Article Top Ad (AdSense)

Kína végre lazított az állatkísérletekkel kapcsolatos szabályain, ezért nem kizárt, hogy hamarosan több cruelty-free márka is elkezdi forgalmazni a termékeit a világ legnépesebb országában. Az ország lakosságát tekintve ez mindenképp egy fontos lépés az állatvédelem területén. És mi történt még? Körülnéztünk a szépségipar világában és elhoztuk a legfrissebb híreket.

Kína is készen áll az állatkísérletektől mentes kozmetikai márkákra?

A országban korábban érvényes törvények szerint minden, külföldről érkező kozmetikai terméket leteszteltek állatokon, akkor is, ha az exportáló vállalat egyébként szigorúan állatkísérlet-mentes módon fejlesztette ki az adott terméket. Kína legújabb kozmetikai rendelete megváltoztatná ezt a gyakorlatot, az ebben felvázolt lazított szabályozás szerint bizonyos termékek mentesülnek ez alól, azaz exportjuk után nem kell őket állatkísérleteknek alávetni. Ide sorolhatóak a lakossági felhasználású kozmetikumok, például a szempillaspirál, a sampon vagy a különböző parfümök.

Fotó: South China Morning Post

Franciaország lett az első európai ország, amely jogosult ezekre a mentességekre. A Nemzeti Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Biztonsági Ügynöksége (ANSM) kifejlesztett egy külön platformot itt, amely lehetővé teszi a gyártók számára, hogy  minél hamarabb megszerezzék az ehhez szükséges igazolásokat és jóváhagyásokat. Más EU-országok cruelty-free márkái is nagy erőkkel dolgoznak az új szabályozáshoz szükséges kereteken, hogy könnyebben hozzáférjenek a kínai piachoz. Kína ma a világ második legnagyobb kozmetikai termékeket fogyasztói piaca, több mint 5400 engedéllyel rendelkező kozmetikai gyártóval és 1,6 millió regisztrált termékkel az országban.

Drogtúladagolásban elhunyt a világhírű modell, Stephanie Seymour 24 éves fia, Harry Brant

Fotó: Fashion Week Daily

A 24 éves Harry Brantet – akit New Yorkban divatmodellként és szépségápolási szakemberként ismertek – vasárnap holtan találták az otthonában. Halálának oka a család közleményéből derült ki: a modell véletlenül túladagolta vényköteles gyógyszereit. Stephanie Seymour fia a hírek szerint évek óta függőséggel küzdött, 2016-ban letartóztatták drogok illegális birtoklása miatt. Szülei elmondták, hogy Harry halála után néhány nappal vonult volna be egy rehabilitációs intézetbe, hogy kezeltesse a függőségét.

„Összetört a szívünk. Örökké szomorúak leszünk, hogy Harry életét elvette ez a pusztító betegség. Sokat ért el 24 éve alatt, de már soha nem lesz alkalmunk megtudni, mennyi mindent tehetett volna még.” – nyilatkozták a szülei.

Harry Brant folyamatos reflektorfényben élte az életét, Édesapja Peter Brant, a híres Interview magazin tulajdonosa, és édesanyját, Stephanie Seymour szupermodellt senkinek nem kell bemutatni. Ennek megfelelően bátyjával mindig is a new york-i elit társadalom oszlopos tagjainak számítottak, a város művészeti- és divatközegében gyakran megfordultak. Már azelőtt részt vett a Met gálán, mielőtt legálisan vásárolhatott cigarettát és lesifotósok hada követte a kiváltságos tinédzser életének minden mozzanatát. 2015-ben a Brant testvérek profitot kovácsoltak életvitelükből és MAC óriásvállalattal együttműködve megalapították az első unisex sminktermék-kollekciót.

Megérkezett az Animal Crossing mánia újabb terméke – jön a make-up kollekció

Tavaly áprillisban a COVID miatti lezárás elérte az Egyesült Királyságot is – ezzel egyidőben pedig az Animal Crossing mánia meghódította a világot.  A szimulációs játék azóta az élet számtalan területére beszivárgott – szépségipari projekteket inspirált, divatkollekciók születtek általa és még politikai kampányokban is felhasználták. Most pedig megérkezett a sminkelés területére is az Animal Crossing őrület!

Fotó: Dazzedigital

Közel egy évvel az első lezárások után a Colourpop saját New Horizons kollekciójával visszarepít minket az Animal Cross színterére. Indításként 11 szuper aranyos terméket dobtak piacra, amelyekkel kiegészíthetjük sminkkollekciónkat az Animal Crossing-ban található színek ihlette árnyalatokkal. Egészen pontosan négy szemhéjpúder palettából, háromféle rúzsból, két arcpírből válogathatunk. A kollekció kiegészült Super Shock Shadow nevű csillogó szemhéjpúderrel is. Mindegyik palettát egy különböző Animal Crossing karakter ihlette.

Fotó: Dazzedigital

Források: Dazeddigital, Jing Daily, The Cut, Allure

Michelle Obama rúzzsal buzdít szavazásra – Heti beauty összefoglaló

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!