spot_imgspot_img
spot_img

Kimonó a nagyvilágban

-

Article Top Ad (AdSense)

A kimonó a japán népviselet összefoglaló neve, pontos jelentése „ruha”, bár itthon inkább csak köntösnek vagy köpenynek mondanánk a T-alakban szabott darabot. Y. & Sons tervezőasztalainál a klasszikus japán tradíciókat a modern olasz divattal ötvözi: így jön létre a 21. századi kimonó, amelyet a tokiói utcák inspirálnak. A mai divattervezőknek köszönhetően mára már a szigetországon kívül is elterjedt viselet lett, különböző streetwear kiegészítőkkel népszerű és kényelmes választás. Az Asahi segítségével összeállítottunk 3+1 tippet, amikor bátran kimonóba bújhatunk:

  • Fesztivál-szett

Egy fesztiválon a kényelmet ugyanúgy szem előtt kell tartanunk, mint a tényt, hogy az év többi részében aligha adódik jobb alkalom egy különleges darabot felvenni. Ha szeretnénk a feldobni a szimpla farmer+póló kombinációt, vegyünk fel a szettünkre egy kimonót. Amellett, hogy szabásának és színeinek köszönhetően bármilyen összeállítást egyedivé tesz, lenge anyaga a nagy melegben is kellemes viselet, este pedig jól jöhet a plusz réteg.

  • Munkahelyi viselet

A lazább összeállítások mellett sikkesebb szettektől sem áll távol a kimonó. Akár az irodába, akár az étterembe is jó választás lehet, ha a megszokott blézer helyett egy visszafogott, egyszínű vagy magában mintás kimonót választunk blúzunk fölé. Ha egy monokróm szettet szeretnénk különlegessé tenni, érdemes színesebb, feltűnőbb mintájú kimonót felvenni.

  • Ruha helyett kimonó 

Amikor a hétköznapok során az egyszerűségre törekszünk vagy nem tudjuk eldönteni, mit mivel vegyünk fel, a kimonó ruhaként is tökéletesen funkcionál. A darabot rögzítsük egy visszafogott övvel a derekunkon, amelyhez válasszunk hozzáillő táskát és cipőt – és kész is a sikkes megjelenés. Azonban nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy az átlapolás során a bal oldalt hajtsuk felülre, ugyanis fordítva balszerencsét hoz!

3+1 Sikkes strandruha

Kevés egyszerűbb de nagyszerűbb választást tudunk elképzelni a fürdőruha fölé, mint egy kimonót, hiszen kényelmes, lenge, megvéd a nap káros sugaraitól, emellett divatos is. Még nem késő beszerezni a szokásos hosszúujjú fehér ing mellé egy színes kimonót, amely biztosan feldobja a strand szettünket. Szalmatáskával és espadrillessel kombinálva a part menti koktélok tökéletes kiegészítője.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!