spot_imgspot_img
spot_img

Kihirdették a JCDecaux kultikus novellapályázatának győzteseit

-

Article Top Ad (AdSense)

Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartóerejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes alkotásai. A húsz legjobb ötperces novellát augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők. Idén először pedig színpadra is állítják az egyik különdíjas alkotást. 

Ötödik alkalommal tért vissza az ország utazóközönségének kedvenc novellapályázata, melynek nyertes alkotásai a hazai nagyvárosok legforgalmasabb busz- és villamosmegállóinak plakátfelületein jelennek meg. Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H Miklós Junior Príma-díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H Miklós előadásában. 

“Idén már a novellapályázat ötödik születésnapját ünnepeljük, ami azt mutatja, hogy töretlen sikere van mind az alkotók, mind a közönség körében” – értékelt Samu Tímea. “Az évek alatt rengeteg lebilincselő történet született a felhívásunkra. Megannyi tehetséget fedeztünk fel, akik másként nem tudták volna megmutatni magukat. Mindig érnek minket meglepetések. Idén például az anonimitás ellenére Farkas B. Szabinának két novellája is bekerült a legjobb alkotások közé, Haász János pedig 2017 és 2018 után harmadszor is shortlistes lett.” 

 

 

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter „Katalin” című novellája érdemelte ki. A mű szerzője magyartanárként végzett, jelenleg pedig a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója. Péter kisiskolás kora óta ír, 2013-ban megnyerte az első országos krimiíró pályázatot, nemrég pedig első kötete is megjelent Boszorkánypöröly címmel. A második helyezett „Hatvanegy” című mű szerzője Suszter Nóra, aki az írás mellett táncol és kommunikációt hallgat az egyetemen. A harmadik helyezett „Igazán koszosnak lenni” című alkotás szerzője Bíró Brigitta Natália. Novellájában azt mutatja be, hogy a fogyatékkal élők is elfogadásra vágynak. Az írónő maga is egy halmozottan fogyatékos kisfiú édesanyja. 

A Magyar Telekom által választott különdíjas alkotás Hegedűs Ágota „Lepketangó” című novellája lett. A szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával. 

„Hegedűs Ágota novellája egyszerre szól változatos emberi kapcsolatokról, a bennünk rejlő sokszínűségről és a belső harmónia iránti vágyunkról, ezért örömmel választottuk őt az idei különdíjasunknak. A Telekom évek óta elkötelezett a kultúra, a művészet területén. Keresi a tehetségeket és igyekszik segíteni őket abban, hogy egyre sikeresebbek lehessenek a munkásságukban. Ebben pedig a digitalizáció most is a segítségünkre siet.” – tette hozzá Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. 

A Rossmann Magyarország Kft. különdíjasa Lackó Gábor „A megállóban” című alkotása lett. A szerző 100 ezer forint értékű Rossmann ajándékkártyát nyert. A döntést Fehér Judit, a Rossmann Magyarország Kft. marketing csoportvezetője az alábbiakkal indokolta: „Az édes-bús realista írás derűs humora, közvetlen stílusa, életigenlő mondanivalója, témaválasztásában pozitív hangvétele kiemeli ezt a munkát a többi írás közül.” 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!