spot_imgspot_img
spot_img

Kihagyhatatlan városi fesztivál lesz a Budapest Essentials

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy kulturálisan pulzáló világváros esszenciájába csöppenhetünk november 17-19 között, az ismét jelentkező Budapest Essentials (BPES) egyedi hangulatú „városi fesztiválján”, melynek a főváros kultikus terei adják a diszletét, és amit nemzetközi fellépők és hazai zenei csemegék töltenek meg tartalommal.

Olyan nevek érkeznek, mint…

A „digitális szupersztár”, Beardyman, a Beatbox Loopstation 2018-as világbajnoka, Saro, az egyszerre rejtélyes és groovy Yubik, az Egyesült Királyság dance szcénájának egyik legfontosabb alakja, Greg Wilson, valamint hazánkban itt látható először a világ számos pontján már nagy sikert aratott Youngr.

Budapest négy helyszínén, így az ELTE emblematikus épületének számító, a lágymányosi kampuszon található Gömb Aulában, a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézményeként nemrég megnyílt Néprajzi Múzeumban, a történelmi zsidó negyed art deco stílusú loft épületében, a Teslában illetve a századfordulós stílusban megújult, a főváros aranykorát idéző épületben, a korábban Olof Palme házként ismert Millennium Házában jelentkezik idén Budapest „városi fesztiválja”, a Budapest Essentials.

Miért van ott a helyed a Budapest Essentialson?

„Az otthonunk Budapest, ami mindig rejteget valami újat, ebből szeretnénk minél többet megmutatni nektek is. Az Essentials néhány olyan különleges nap az évben, amikor új perspektívából láthatod az ismerőst vagy fedezheted fel az ismeretlent” – mondják a BPES szervezői. A Budapest Essentials egyedisége abban rejlik, hogy a főváros izgalmas épített tereibe sűríti az aktuális nemzetközi és hazai zenei élet izgalmas „ízvilágát”.

A hazai közönség számára mindenképpen az egyik meghatározó élményt jelenti majd az itthon először látható Youngr fellépése. Mióta 2016-ban áttörést ért el az „Out Of My System” című, saját maga által kiadott debütáló kislemezzel, a sokoldalú zenész több mint 100 milliós globális streaming-forgalmat bonyolított le, és több mint 150 koncertet adott 40 országban világszerte, beleértve az Európa- és Észak-Amerikát átszelő turnékat is.

Itt lesz a BBC által „King of Sound, Ruler of Beats”-ként emlegetett Beardyman díjnyertes zenész, digitális szupersztár, a világ egyik legjobb beatboxosa, multiinstrumentalista, aki több mint egy évtizede folyamatosan járja a világot, kezdve a butikfesztiváloktól egészen a Bestivaltól a Coachelláig, a Glastonburytől a Fuji Rocksig.

Kik lesznek még ott?

Sarot a Beatbox Loopstation új, vitathatatlan referenciájaként dicsérik, összetett zenei művészete bonyolult egyensúlyával keveri a beatboxot, az elektrót és a különféle torzításokat. A web szupersztárjaként és a Grand Beatbox Battle 2017 bajnokaként stílusosan és könnyedén szörfözik a műfaj hullámain. A Beatbox Loopstation 2018 világbajnoki címén felül, a leglenyűgözőbb dolog Saro-ban az az egyszerűség, amellyel a legfinomabb kombinációkat megvalósítja

Greg Wilson 1975-ben kezdett el DJ-ként dolgozni, az Egyesült Királyság dance szcénájának egyik legfontosabb alakja, a „mixelés úttörőjeként” tartják számon. 1983-ban ő lett az első „tánczenei” szakember, aki a manchesteri Haçienda klubban heti rendszerességgel fellépett. Gregnek nagy szerepe volt a New Yorkból érkező új elektronikus, poszt-diszkó lemezek feltörésében. Egy olyan hangzás, amelyet ő „Electro-Funk”-nak nevezett el.

Yubik legújabb zenéje hatalmas sikert aratott az afterlife kiadójánál és rendszeresen hallhatók a produceri munkái a be massive bulikon. Varázslatos és vagány, nyers, vad és legfőképpen ellenállhatatlanul táncolható hangzásával könnyedén lépi át a határokat. Akár a stúdióban, akár a klubban van, kitartóan folytatja útját a határok állandó feszegetésével, új terepek felderítésével az elektronikus zene térképén.

A hazai vonalat pedig – mások mellett – a Random Trip, Ohnody, ReFunk, Andrew J., O’Neal, Myra Monoka, Robert Makai & Dubecticut, Metha, Secret Factory és Chriss Ronson erősíti.

Bővebbet a programról itt találhatunk: https://budapestessentials.com/

Lumina Park: az idei év legszebb téli programja vár a Palatinuson

Kinyitott Karácsonyház! Mutatjuk a nyitvatartást, és további izgalmas programokat is!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!