spot_imgspot_img
spot_img

Kiadják Alan Rickman naplóit

-

Article Top Ad (AdSense)

A Drágán add az életed Hans Grubere, a Harry Potter történetek Piton professzora vagy az Igazából szerelem csalfa férje – Alan Rickman a tökéletes gonosz. Naplóiból azonban kiderül, hogy a metsző tekintet remek humorérzéket és egy kedves embert rejtett. 

A színész 2016-ban bekövetkezett haláláig vezetett naplót. A 27 kötetnyi beszámolót várhatóan 2022-ben olvashatjuk majd nyomtatásban egyetlen könyv formájában.

Rickman a 25 évet felölelő, kézzel írott beszámolóban „szellemes, pletykás és teljesen őszinte” gondolatokat oszt meg a karrierjéről és az életéről.

A színész 1990-ben fogott naplóírásba kifejezetten azzal a szándékkal, hogy egyszer kiadják. Ebben az időben kezdett igazán beindulni a karrierje. Már megalapozta színpadi hírnevét a Royal Shakespeare Company tagjaként a Veszedelmes viszonyok Valmont-jának szerepében. Ekkorra a mozis sikert is meghozták számára az olyan alakítások, mint a Die Hard Hans Grubere 1988-ban vagy a notthinghami bíró az 1991-es Robin Hoodban.

„A naplót úgy írta, mintha egy közeli baráttal csevegne”

– árulta el a kiadó. A könyv szerkesztője szerint a naplók stílusa „anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte. Magával ragadó olvasmány, ami páratlan bepillantást nyújt egy kivételes színész életébe, akit Angliában és Amerikában egyaránt imádtak.”

A naplókban Rickman megosztja gondolatait a színjátszásról, a saját játékáról és másokéról is, akiket a színpadon vagy forgatásokon látott. Mivel a színész lelkes színházlátogató volt, hetente több előadást is megnézett, „elragadtatott és maró” színikritikái is olvashatók a beszámolóban.

Beleshetünk a barátikörébe és megismerhetjük a politikai nézeteit – saját bevallása szerint születése óta munkáspárti. Nem maradnak ki a kulisszák mögötti sztorik sem, legyen szó színházi világról vagy a filmforgatásokról, különös tekintettel a Harry Potter-filmek forgatására, amelyen 2001 és 2011 között dolgozott.

A naplóban megtalálható az az időszak, amikor a Harry Potter-filmeket, az Értelem és érzelmet vagy az Igazából szerelmet forgatták. A színész 69 évesen hunyt el 2016-ban hasnyálmirigyrákban.

„A naplók felfedik nemcsak Alan Rickmant, a színészt, de a valódi Alant is

– a humorérzékét, az éles megfigyeléseit, a mesterségbeli tudását és a művészet iránti elkötelezettségét” – mondta Rima Horton, aki 1965-től haláláig volt Rickman felesége.

Ha tetszett, kattints ezekre is!

A legjobb otthoni elfoglaltságok a hideg, téli napokra

Filmek, amiktől vissza akarsz ülni az iskolapadba – vagy örülsz, hogy már nem kell!

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!