spot_imgspot_img
spot_img

Ki vigyázzon házi kedvencünkre az ünnepek alatt?

-

Article Top Ad (AdSense)

Házi kedvenceink ellátása nem csak nyaralás alatt, hanem a karácsonykor is dilemmát okozhat, ha épp nem otthon töltjük az ünnepeket. Megkérhetjük a szomszédot, esetleg egy családtagot vagy barátot, hogy etesse kutyusunkat vagy cicánkat, amíg nem vagyunk otthon, de ennél többet nem fognak értünk és kedvencünkért megtenni. Szerencsére nagyon sok cég szakosodott már kifejezetten az ilyen alkalmakra teljes körű ellátási szolgáltatással.

Kutyapanziók luxus szolgáltatásai

Míg korábban azt hittük, kutyusaink kényeztetése kizárólag Amerikában divat, az elmúlt években egyre több magyar panzióban is elérhetőek bizonyos szolgáltatások. Négylábú barátaink például kényelmes fotelekben fekhetnek, prémium minőségű ételt ehetnek, vagy épp egy kényeztető masszázsban is részesülhetnek. Mivel a panziók többsége a külvárosban vagy a közigazgatási körzeten kívül esik, autó híján a gazdiknak nehéz lenne megoldani a ki – és visszaszállítást. Szerencsére, a legtöbb kutyapanzióban már vállalnak szállítást is kutyusaink részére. Ezen kívül, nyáron kerti kutyamedence, télen pedig padlófűtés várja négylábú kedvenceinket.

Fotó: iStockphoto

Amennyiben első alkalommal hagynánk egyedül kutyusunkat, vagy nagyon hiányozna a távollétünkben, egy videokamerán keresztül a gondozók meg is tudják mutatni, hogyan telik a blöki egy napja náluk.

Macska-sitter doromboló kedvenceinknek

Fotó: iStockphoto

A macskatartók bizonyára tudják, hogy a kutyákkal ellentétben a cicák inkább a helyhez, mint sem az emberhez kötődnek. Doromboló kis kedvenceink számára megterhelő lehet az új hely és környezet, ezért a legtöbben az ún. „macska-sitter” szolgáltatást válasszák a panzió helyett. Ez a szolgáltatás nem csak az etetést, itatást tartalmazza, hanem a cicával való foglalkozást, játszást, vagy épp a cica-wc takarítását is. Ugató társaihoz hasonlóan, itt is van lehetőség a videós nyomon követésnek és bejelentkezéshez a gondozók segítségével. Nagy előnye, hogy első kézből értesülhetünk, ha távollétünkben cicánk esetleg tönkre tette a bútorkárpitot vagy összetört valamit.

Mennyibe kerül mindez?

Fotó: iStockphoto

Kis kedvencünkről való megfelelő gondoskodás az ünnepek alatt nem olcsó mulatság, ám nem is megfizethetetlen. Budapesten a luxus szolgáltatást nyújtó kutyapanziók ára egy napra kutyánként 6-7000 Ft között mozog. Ha esetleg orvosi ellátás, vagy kiemelt figyelem szükséges az eb számára, az természetesen pár ezer forintos felárat jelent. Ezeknek a panzióknak a kialakítása leginkább kis- és közepes termetű kutyusoknak ideálisak, ám természetesen van hely egy labrador vagy német juhász számára is.

A cica-sitter valamivel olcsóbb szolgáltatás. Napi egyszeri látogatás díja nagyjából 4-4500 Ft, ha kétszer, vagy egynél több cicát kell ellátni, az ár akár a duplája is lehet. A legtöbb helyen a szolgáltatásba bele tartozik a postaláda ürítés, valamint a virágok locsolása is.

Fotó: iStockphoto

Ha úgy érezzük, biztonságban szeretnénk tudni kedvenceinket az ünnepek alatt is anélkül, hogy aggódnunk kellene érte, válasszunk bátran ezen szolgáltatások egyikéből és élvezzük az önfeledt kikapcsolódás örömét is karácsonykor.

Így lett Strasbourg a karácsony fővárosa

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!