spot_imgspot_img
spot_img

Képzelt férfiak, akikkel szívesen randiznánk

-

Article Top Ad (AdSense)

A regény- és filmirodalom bővelkedik az izgalmas, titokzatos, mesterien összetettre írt férfiakban – akiket azonban a legtöbbünk a valóságban messzire elkerülne. Ki szeretné, hogy a jövendőbelije folyton beszóljon a családjára, a padláson tárolja az exfeleségét vagy ragaszkodjon hozzá, hogy csak a megfelelő lábméretű, esetleg hangszínű lányt hajlandó feleségül venni – csak hogy néhány példát hozzunk találomra.

Ezzel szemben létezik néhány olyan alak, akikkel a való élet realitásai között is szívesen kötnénk szorosabb ismeretséget, mert kvalitásaik a jó külsőn, a megpróbáltatásoktól megtépázott szíven és a bonyolult jellemen túlmutatnak.

Kristof

Előre is elnézést minden szülőtől, aki kénytelen volt napokig végtelenítve nézni a Jégvarázs valamelyik, esetleg mindkét részét. Azonban a mese, amelyet azzal hirdettek, hogy végre nem a szerelem áll a középpontjában – hanem a testvéri szeretet – tartalmaz egy nagyon is odaadó férfi karaktert, Kristofot. A jegesember akaratán kívül csöppen a kalandba, de egyetlen pillanatig sem merül fel benne, hogy a királylánnyal való ismeretségéből komolyabban profitálhatna is, pedig neki magának semmije nincs a szánján és rénszarvasán kívül. Rendelkezik azzal a talpraesettséggel és józan ésszel, aminek Anna néha híján van. Kettejük vicces párbeszédei a mese fénypontjai. Tökéletes ellenpontja a romantikus klisékkel operáló gonosz Hansnak.

Kristof a második részben azt is bebizonyítja, hogy milyen jó társ. Támogató és védelmező, de hagyja, hogy Anna a saját útját járja. Képes a háttérből támogatni a lányt  – és ettől nem lesz kevésbé férfias.

Gilbert Blythe

Még egy pasi, akinek nem gond egy tehetséges és okos lány, sőt, kifejezetten inspirálólag hat rá Anne Shirley. Csak sajnos egy 16 éves srác néha bénán adja elő magát, egy 12 éves lány pedig jobban a szívére veszi a dolgokat. Gilbert „Répa!”-beszólásával annyira megsértette Anne-t, hogy a következő éveket a kiengesztelésével tölthette. Nemcsak megtanulta értékelni a lányt, de képes volt kivárni azt is, amíg Anne rájön, hogy az ábrándjai helyett kedvenc szigete jelenti neki a boldogságot. És képes volt meglátni a fiúban a valódi személyiségét – túl a pimasz kamaszon, akit rég kinőtt.

Carl

A Fel! első tíz perce önállóan is egy teljes történet, amiben elmesélik Carl és Ellie közös életét. A kicsi, szögletes és nehézkesebb Carl mindig szilárd alapot nyújtott Ellie álmodozásához épp úgy, mint a valóságos közös céljaikhoz. Szeretete pedig azután sem szűnt meg, hogy felesége fizikailag már nem lehetett mellette. A férfi, aki egész életében valaki más elképzeléseit támogatta, még annak halála után sem tudta elengedni ezt a feladatot. A legszebb szerelmi történetek nem feltétlenül tragikusan viharosak.

 

Connell

Rendben, talán nem kezdődik a legjobban Marianne és Connell kapcsolata, amikor a középiskolában menőnek számító srác elkezd titokban khm… randizni az osztály csodabogarának számító lánnyal. Annak ellenére, hogy mindketten fontosak a másiknak, a fiú attól való félelmében, hogy a társai mit gondolnak majd, nem vállalja fel a lányt. Annak ellenére, hogy az intim együttléteikből is látszik, mennyire odaadó, mennyire figyel a lányra. A „ha nem tiltakozol kellően erőszakosan, akkor az tulajdonképpen beleegyezés” – kultúrájában tanítani kéne Marianne és Connell első szexuális együttléteinél a fiú viselkedését.

Sally Rooney regénye, a Normális emberek több éven keresztül követi a fiú és a lány kapcsolatának alakulását, így van ideje fejlődni mindkettőjüknek. Rooney bemutatja milyen jó hatással lehet egymásra két ember, ráadásul nem fél megmutatni férfi főhőse gyengeségeit és mélypontjait sem – ezzel egy új, érzékeny férfi típust megteremt.

Aiden

Nos, elismerjük, hogy a Szex és New York-ban Carrie Bradshow-nak nem ő volt a nagy Ő (Mr. Big), de objektíven nézve nagyon is randzinánk vele. Elkötelezett, érzelmileg elérhető, őszinte és támogató. Az, hogy jóképű, magától értetődő. Ráadásul nem ijed meg egy kis kétkezi munkától sem: ha arról van szó, egyedül felújítja a barátnője lakását (és nem építi be a csajt a falba, amikor az a zajra panaszkodik…) Aiden a végtelenségig béketűrő: még Mr. Biget is hajlandó befogadni, sőt, Carrie-t is a megcsalása után. És akkor még nem is említettük, hogy van egy kutyája!!

Ian

Ha már John Corbett-nél tartunk, akkor említsuk meg a férfit, aki megharcolt a görögökkel! Ki ne vágyna arra, hogy egy pasi annyira szeresse, hogy még a családjával együtt is képes legyen elfogadni? Elrabolni valakit ugyanis könnyű, de ottmaradni és együttélni a családdal, az egészen más tészta. Ráadásul egy teljesen más kultúrkörből érkező családdal, akik az őrült rokonok új tárházát vonultatják fel. Minden tiszteletünk a Bazi nagy görög lagzi vőlegényéé, vagyis Iané, aki még ezt is megtette Toula kedvéért, ráadásul a lehető legtermészetesebbnek érezte!

 

Marshall Ericksen

Az Így jártam anyátokkal bezzeg-párosa Marshall és Lily. Ted patetikus próbálkozásait és Barney utólag gázos csajozásai közepette ez a kettős már-már hihetetlenül tökéletes volt. Bár Marshallnak is voltak fura szokásai, Lily-vel tökéletesen kiegészítették egymást. Marshall elkötelezett, csupaszív, mindenben támogató barát és pasi. Még arra is képes, hogy az álomkarrierjét háttérbe szorítsa, hogy kifizesse a felesége hiteltartozását.

 

További cikkeink:

4 dolog, ami elavult a Szex és New York sorozatban

 

7 film, amikkel garantáltan őszi hangulatba kerülsz

Nosztalgiázd magad az őszbe sorozatokkal!

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!