spot_imgspot_img
spot_img

Kedvenc retró ékszereink – néhány újra divatba jött

-

Article Top Ad (AdSense)

Ugorjunk vissza pár évtizedet az időben! Menjünk vissza kicsit a múltba, amikor még internet nélkül éltünk, a Lambadát hallgattuk, kreppeltük a hajunkat, élénk színű szemhéjfestékkel festettük magunkat, és a lehető legbizarrabb cuccokhoz vettük fel a neonszínű fülklipszeket. Összegyűjtöttük a kedvenc kiegészítőinket a 80-a és 90-es évekből. Néhányuk most újra reneszánszát éli.

 

Műanyag cumi

Nem kapcsolódott különösebben semmihez, ízléses sem volt, de megőrültünk érte a 90-es években! Sok kamaszlány nyakában ott lógott sok kisebb, nagyobb cukorka színű cumimedál. Teljes gyűjteményeket hordtunk a nyakunkban, rendesen súlya volt már a láncon lógó színes cumiknak. Most a H&M új kollekció közt is találtunk ilyen láncot. Visszajött divatba!

retró nyaklánc
Retró nyaklánc a H&M-ben kép:bcoolmagazin/R.Sz.Zs.

Színes hajráfok

A hajráfok öltöztettek, feldobták a hétköznapi szetteket is. Emlékszem, nekem is rengeteg volt: bársonyból, gyöngyökkel, latex anyagból.  Minden öltözékhez lehetett választani egy hozzá illő hajráfot. Ez a kiegészítő is kissé megújulva megtalálható napjainkban is a divatmagazinokban és a boltokban egyaránt.

retró ékszer, kiegészítő
Hajráf a Bonprix kínálatában kép:bonprix.hu

Tűzzománc ékszerek

A tűzzománc ékszerekben tényleg sok munka van. Brossból, fülbevalóból, karkötőből álló szettekből is teljes kollekciók lapulhatnak a kincses ládákban sokak otthonában.

retró ékszer
Tűzzománc szett kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Kitűző klipsszel

Az élénk színektől nem féltünk, ha kiegészítőkről volt szó a 80-as és 90-es években. Azt is szerettük, ha egy motívum, forma, színvilág többször is visszaköszön a kiegészítőinkben. Kitűzőkhöz klipszek is dukáltak.

retro ékszerek
Kitűző és klipszek kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Élénk színű fülklipszek

A fülklipsznek volt előnye és hátránya is. Előnye volt, hogy lyukasztani sem kellett a fület a fülbevaló hordásához. Hátránya pedig az volt, hogy néha keservesen megnyomta a fülcimpát.

retró ékszer
Retró ékszer kép: galeriasavaria.hu

Bross kővel

A kitűzők és brossok sokak blézerén, blúzán ott díszelgett. Olykor a mély dekoltázs eltakarására is szolgált, összefogta az inget, pólót. Mai szemmel nézve nem a kifinomult ízlés jut róla eszünkbe, de valljuk be, volt bája ezeknek a kiegészítőknek.

retró ékszer
kép:galeriasavaria.hu

 

Neonszínű hajgumik

A neonszínű holmikért rajongtunk ebben az időszakban, és ezeket a nagy buggyos hajgumikat is előszeretettel raktuk a hajunkba. Ezek is reneszánszukat élik.

retró ékszerek
Hajgumi kép:pinterest

 

Jin-jang medál

Alapdarab volt a fekete-fehér jin-jang medál, leginkább a kamaszok körében. Ezektől a medáloktól sem kellett végleg elköszönnünk, mert kreatív kellékeket áruló boltokban és ékszerüzletek honlapjain is gyakran feltűnnek.

retró medál
Medál kép:fullmoonshop.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Gyönyörű ékszerek növényekből

Gyönyörű ékszerek szinte ingyen

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!