spot_imgspot_img
spot_img

Kávézz úgy, mint egy francia

-

Article Top Ad (AdSense)

A tél és a forró kávé kéz a kézben járnak, de vannak olyan kávéitalok, amelyek különösen jól esnek a hideg évszakokban. Főleg, ha ezeket egy híres francia sztárcukrász ihlette…

Beköszöntött a tél és vele a fagyos idő. A legjobb ilyenkor egy puha takaróval és egy finom, forró kávéval összegömbölyödni és elbújni a hideg elől. De tehetjük ezt úgyis, hogy kiélvezzük a pillanatot, és igazán stílusosan, mint a franciák, akiknek a kávézás mindig valami többről szól. Mert számukra minden pillanat különleges, és szeretnének minden pillanatot egy kicsit jobbá tenni… legyen szó akár a világ legjobb dolgainak megőrzéséről, akár valaminek a megalkotásáról, akár egy ünnepi vagy egy hétköznapi pillanatról. Vagy a kávézás öröméről.

Párizsi életérzés karácsonykor

A franciák számára a kávézás egy életérzés, és nincs ez másként a tél beköszöntével sem. Párizsban egy kávé meg egy desszert sokkal több, mint egy hagyományos kávé vagy sütemény. Képzeletben repüljünk el a macskaköves párizsi utcákra, ahol a mesés kirakatok és elegáns épületek között sétálva megcsiklandozza orrunkat a frissen sült croissant és a forró kávé összetéveszthetetlen illata.

Ki tudna ellenállni ennek a francia életérzésnek és varázslatnak? Természetesen senki, és szerencsére nem is kell, mert egy híres francia sztárcukrász és csokoládémester idén egy igazi karácsonyi varázslatot hozott létre. Pierre Hermé, a negyedik generációs elzászi pék és cukrászcsalád sarja és az „Haute Patisserie” egyik legnagyobb francia képviselője. A művész, aki folyamatosan kísérletez és szüntelenül új dolgokat próbál ki. Ennek köszönhetően születnek meg olyan izgalmas ízkombinációi, mint a málna, rózsa és litchi vagy éppen a csokoládé és passiógyümölcs párosítása, amelyet ő alkotott meg először a világon. Művészetének középpontjában az ízek élvezete áll, és az a hitvallása, hogy minden süteményével az ízek élvezetéből kibontakozó örömöt szeretné megragadni és továbbadni.

Pierre Hermé - kávé
Fotó: Thomas Laisne/Nespresso

Pierre Hermé és a Nespresso közös munkájának köszönhetően a cukrászművészet és a kávézás művészete fantasztikus kávékban és receptekben egyesült. És ami igazán nagyszerű az az, hogy nem kell baristának lenni ahhoz, hogy otthonunkban is elkészítsük ezeket a mennyeien finom és különleges kávéitalokat.

Crème brûlée ihletésű espresso macchiato

Aki hozzánk hasonlóan nagy rajongója a créme brulée-nek az tudja, hogy milyen fenséges desszert. Ebben a receptben a klasszikus desszert édes és krémes íze keveredik a kávé gazdag és lágy zamatával, amelyet nem csak karácsony reggelre ajánlunk.

Hozzávalók 1 adaghoz:

 • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
 • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé
 • 3 g barna cukor
 • lime-héj
 • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

 1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
 2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
 3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.
 4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

nespresso-kávé
Fotó: Nespresso

Pirított törökmogyorós latte macchiato

Ezzel a kávéval átélhetjük azt a pillanatot, mintha a sütőből frissen kikerült gőzölgő illatos törökmogyorót kóstolnánk meg. Soha ne felejtjük el a kávé élményét, ha a csokoládémester által megálmodott timurbogyó kivonattal készült étcsokoládéval kóstoljuk meg, amely egyszerre vibrálóan gyümölcsös és virágos ízt ad neki.

Hozzávalók 1 adaghoz:

 • 100 ml 1,5%-os tej
 • 10 ml agavészirup
 • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
 • 10 g pirított törökmogyoró

Elkészítés

 1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
 2. Tegyük az agavészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
 3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!